Willem II bindt ook Heracles aan zegekar
Toin Damen

Willem II heeft de vierde zege op rij geboekt. Ditmaal was het in Almelo Heracles de baas met 3-4. De Tricolores maakten het zichzelf nog knap lastig door een comfortabele 0-3 voorsprong, opgebouwd door doelpunten van Alexander Isak (2x) en Vangelis Pavlidis, bijna uit handen te geven. Een vierde treffer van de voet van Marios Vrousai was uiteindelijk nodig om de zege veilig te stellen.

Willem II wist op voorhand dat een zege niet zou leiden tot stijging op de ranglijst. Dat maakte het duel niet minder interessant, immers de Tricolores konden met een winstpartij Heracles naderen tot op twee punten en daarmee de aansluiting vinden bij de subtop.

Succesvolle tactiek

Willem II hanteerde in Almelo het recept dat al eerder in uitwedstrijden tot succes leidde. Het speelde geconcentreerd, accepteerde dat de thuisploeg het merendeel van het balbezit had en was gevaarlijk in de omschakeling met het trio Pavlidis, Vrousai en Isak. Dat leidde aanvankelijk tot een weinig spectaculaire eerste helft die op een 0-0 ruststand dreigde af te stevenen. Heracles liet één doelpoging onbenut, Brandley Kuwas schoot over. Willem II nam het Almelose doel driemaal onder vuur: Een schot van Vrousai, door Isak weggestuurd, werd door keeper Janis Blaswich gepakt en Pavlidis schoot, wederom op aangeven van Isak, via de lat over. Ook een aanval door Pol Llonch afgerond met een schot op doel, bleef zonder het gewenste resultaat.

Blessure Tapia

Willem II had na een halfuur spelen wel een fikse tegenvaller moeten incasseren toen Renato Tapia geblesseerd (tik op de enkel) het veld moest verlaten. De komende dagen zal moeten blijken hoe ernstig de schade aan het gewricht van de Peruaan is. De blessurebehandeling die daar aan vooraf ging, bracht Willem II uiteindelijk toch succes. In de laatste van de drie minuten extra toegevoegde tijd onderschepte Llonch de bal, passte op Isak en die schoot zijn ploeg op voorsprong: 0-1.

Goudhaantje

Gesterkt door de voorsprong en in de wetenschap dat de ploeg na rust nog meer ruimte zou krijgen, startte Willem II aan de tweede helft. Isak bewees wederom zijn klasse door balverlies van Heracles feilloos af te straffen met een schot dat via de paal in het doel ging. Met elf treffers in even zoveel duels is hij goud waard voor zijn ploeg. Maar niet alleen als afmaker is de Zweed succesvol, ook zijn assists zijn van grote waarde. In de 64e minuut stelde hij Pavlidis in staat de 0-3 aan te tekenen.

Bijna mis

De thuisploeg leek verslagen. Vrousai was dichtbij de 0-4 en met nog twintig minuten op de klok kon Willem II de zege niet ontgaan. Maar toen even later Brandley Kuwas in de korte hoek Timon Wellenreuther klopte, sloop er toch enige onzekerheid in de ploeg van Adrie Koster. Toen in de 82e minuut invaller Joey Konings vogelvrij in het strafschopgebied de 2-3 binnenschoot, leek de zege Willem II alsnog te ontglippen. Een vlijmscherpe counter opgezet door Isak werd door Vrousai omgezet in, wat de bevrijdende treffer zou moeten zijn (2-4). De Griek had zelfs ook de 2-5 op de slof, maar liet die kans onbenut. De late treffer van Adrián Dalmau zorgde nog voor vijf spannende slotminuten die door scheidsrechter Sander van der Eijk aan de wedstrijd werden toegevoegd. Aan de stand op het scorebord veranderde niets meer. Zo boekte Willem II een verdiende overwinning en kan het zich opmaken voor het treffen met Ajax op zaterdag 6 april in eigen huis.