Willem II bijt zich stuk op energiek Jong PSV
Auteur
Joris Gemen
Fotografie door
Toin Damen

Willem II heeft maandagavond met 1-1 gelijk gespeeld tegen Jong PSV, dat weinig ontzag had voor de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. In een spannend duel had de ploeg van Peter Maes het erg lastig tegen de energieke Eindhovense talenten, die aardig wat kansen bij elkaar voetbalden. Van die mogelijkheden benutte Isaac Babadi er eentje. Willem II gaf echter niet op en maakte via Rúnar Thor Sigurgeirsson drie minuten voor tijd gelijk.

Willem II was er alles aan gelegen om vanavond de drie punten mee naar Tilburg te nemen. Dan zou het runner-up Roda JC op een achterstand van acht punten zetten en het verschil met nummer drie ADO Den Haag zien oplopen tot negen punten. Al in de eerste minuut zette Willem II de missie om te winnen kracht bij door direct gevaarlijk te worden. Een scherpe voorzet kon nét niet worden binnengekopt door Michael De Leeuw, die speelde voor de licht geblesseerde Jeremy Bokila. Niet veel later was het opnieuw de spits die twee keer gevaarlijk werd. Na een splijtende steekpass kreeg De Leeuw de bal niet langs Jong PSV-goalie Nick Schiks. De volgende kans liet niet lang op zich wachten, want in de nastoot van die aanval, mikte de aanvaller nét naast.

Afbeelding
Hilterman

Willem II ontsnapt meermaals aan tegentreffer
Willem II kreeg amper de kans om de grootte van die twee mogelijkheden in te zien, want luttele seconden later voorkwam Joshua Smits met een puike redding de openingstreffer van Jong PSV. Vervolgens kon de keeper opgelucht ademhalen toen een gekraakt schot op miraculeuze wijze niet in het doel verdween. Na een klein half uur spelen moesten de honderdvijftig meegereisde Willem II’ers opnieuw hun hart vasthouden. Ditmaal toen Jevon Simons recht voor hun neus de paal raakte. Het was niet de beste fase van Willem II en hadden zichtbaar moeite met de behendige, wendbare en bovenal rappe beloften van PSV. En ook in het resterende deel van de eerste helft kwam Willem II er amper aan te pas op De Herdgang. Het kreeg maar geen grip op het duel, waardoor ook kansen zo goed als uitbleven. Alleen Sigurgeirsson en Jeredy Hilterman kregen een mogelijkheid, maar wisten deze niet te verzilveren.

Afbeelding
oosting

Jacht op de openingstreffer
In de rust besloot Peter Maes dat er iets moest veranderen. Hij liet Hilterman in de kleedkamer achter en stuurde Max De Waal het veld in. En dat sorteerde effect, want vrijwel meteen na de aftrap kopte Erik Schouten bijna raak. Net als in het eerste bedrijf volgde na een Tilburgse kans metéén een mogelijkheid voor Jong PSV. Babadi stuurde Emir Bars af op Smits, die ternauwernood een redding kon brengen op het schot van de middenvelder. Beide ploegen bleven nadrukkelijk zoeken naar een treffer. En Willem II was in die fase het dichtst bij een treffer via Sigurgeirsson, die na een vlotlopende aanval hard in het zijnet schoot. Jong PSV moest zich daarna vooral beperken tot het uitvoeren van de verdedigende taken, omdat Willem II de druk er aardig op hield. Tóch was het Jong PSV dat op voorsprong kwam. Na ruim een uur spelen was Babadi het eindstation van een prima aanval. Door Thijs Oosting, die terugkeerde van een blessure na 1,5 maand, in te brengen, moesten ze het tij in de slotfase keren.

Gelijkmaker valt alsnog
En in de staart van het duel kreeg Willem II waar het al zo lang naar op zoek was: een doelpunt. Schiks had een harde knal van Ringo Meerveld niet klemvast, waarna Sigurgeirsson profiteerde. Zo stond het dan toch 1-1 en Willem II wilde meer. Net zoals Jong PSV, dat er een aantal keer heel gevaarlijk uitkwam en bovendien zag dat Smits op het laatst nog een fantastische redding in huis had op.

Bericht delen