Willem II begint goed aan 2023
Enrico van den Elshout
Toin Damen / Geert van Erven

Willem II is vrijdagavond goed aan 2023 begonnen. Door een doelpunt van Elton Kabangu, wat al in de eerste minuut van de wedstrijd viel, won Willem II met 1-0 van Roda JC. Daarmee is de eerste driepunter van het jaar een feit.

Voorafgaand aan de eerste wedstrijd van het jaar werden traditioneel de ons ontvallen Willem II’ ers van afgelopen jaar herdacht. Willem II schoot vervolgens als een komeet uit de startblokken. Michael de Leeuw gaf de bal uit de draai goed mee aan Elton Kabangu, die daardoor alleen op keeper Moritz Nicolas af kon gaan. Beheerst schoof hij de bal na 58 seconden langs de keeper: 1-0.

Wilrjc

Stormachtig begin

Nog maar amper van de schrik bekomen verspeelde de Kerkraadse verdediging de bal aan Lucas Woudenberg, die op zijn beurt Kabangu alleen voor de keeper zette. Ditmaal belandde het schot van de aanvaller helaas tegen de keeper. De Tricolores hielden met name in het eerste kwartier van de wedstrijd de druk er vol op, maar langzamerhand kwamen de gasten meer in het spel.

Kabbelend naar de rust

Tot echt grote kansen leidde dit niet, al hield het stadion na ruim een halfuur de adem in toen Kostas Lamprou een ogenschijnlijk makkelijke kopbal met enige moeite onder controle kreeg. Na het stormachtige begin van de wedstrijd, kabbelde de wedstrijd naar het rustsignaal, waar Willem II met een 1-0 voorsprong de kleedkamer opzocht.

Ongewijzigd spelbeeld

Beide teams kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer. Ook het spelbeeld was aanvankelijk niet veel anders als in het tweede deel van de eerste helft. Willem II was weliswaar de bovenliggende partij, maar had net als Roda JC moeite met het creëren van kansen. Halverwege de tweede helft kreeg Erik Schouten een enorme kans om de score te verdubbelen, maar in plaats van de bal rustig binnen te tikken ging de bal over het doel. Ook het diagonale schot van uitblinker Kabangu trof slechts het zijnet.

Wilrjc

Winst binnen

Met vers bloed probeerde trainer Reinier Robbemond de bevrijdende tweede treffer te forceren. Jizz Hornkamp en Dani Mathieu kwamen voor Michael de Leeuw en Max Svensson in het veld. Veel potten konden zij echter ook niet breken. In de blessuretijd was er vervolgens nog een publiekswissel voor Man of the Match Elton Kabangu en werd een vrije trap van Leeroy Owusu door keeper Nicolas uit de kruising getikt. Niet veel later floot scheidsrechter Lindhout voor het einde van de wedstrijd, waarmee de tweede competitieoverwinning op rij een feit was.