Willem II 2 in slotfase onderuit

Enrico van den Elshout

Willem II 2 heeft maandagavond de wedstrijd tegen Roda JC 2 in de 'dying seconds' verloren. De wedstrijd kende vanavond twee gezichten: de eerste helft was voor de gasten, die onder andere via een benutte penalty op een 0-2 voorsprong namen. Na de rust bracht Willem II binnen twee minuten de stand weer in evenwicht, maar het slotakkoord was voor de gasten die wederom via een benutte strafschop met 2-3 wonnen.

Om 18.30 uur begon op het jeugdcomplex aan de Rueckertbaan de wedstrijd tussen de nummer twee en zes van de reservecompetitie B. Willem II heeft zich al geplaatst voor de finaleronde, welke na de winterstop van start gaat.

Niets in de pap te brokkelen
Direct na de aftrap namen de gasten het initiatief in de wedstrijd, zonder dat dit direct tot grote kansen leidde. Willem II had als gevolg van te weinig druk en slechte passing - buiten een klutsbal in het strafschopgebied - gedurende de gehele eerste helft niets tegen de Limburgers in te brengen. Bij die ene aanval ging Dylan Ryan te fel door op keeper Radomir Novakovic, hetgeen hem op een gele kaart kwam te staan.

Voorsprong voor de gasten
Halverwege de eerste helft werd een speler van Roda JC in het zestienmetergebied door James McGarry gehaakt, waarna scheidsrechter Luca Cantineau resoluut naar de penaltystip wees. Mart Remans nam plaats achter de bal en schoot hem onhoudbaar tegen de touwen: 0-1. Ook na deze openingstreffer bleef Roda JC op zoek naar meer doelpunten. De toegekende vrije trappen waren echter een prooi voor Georgios Strezos en een kopbal en een schot van Ivan Prtajin gingen van dichtbij over. Op slag van rust schoot Anissa Brrou met een fraai schot de bal in de linkerkruising: 0-2.

Snel weer in evenwicht
Na de rust zagen de toeschouwers een ander Willem II. Weliswaar verschenen dezelfde spelers op het veld, maar nu was er plots wel dreiging en werd er hoog druk gezet. Aanvankelijk leverde dit niet meer op dan een paar corners, maar na een fraaie aanval over de linkervleugel schoot Marios Vrousai de bal in de 59e minuut in het doel: 1-2. Nog geen twee minuten later onderschepte Paul Gladon de bal en rondde zelf ook af: 2-2.

Deksel op de neus
Daarna ging Willem II teveel uit de organisatie spelen om alsnog de winnende treffer te kunnen scoren. Daardoor ontstonden er kansen over en weer. Fadel Gobitaka, Mart Remans en Livio Milts waren voor Roda JC dreigend en voor de Tricolores hadden Rick Zuijderwijk en Elton Kabangu goede mogelijkheden om te scoren. In de slotminuut ging Ryan in het strafschopgebied onderuit, waarbij hij met zijn hand naar de bal gleed. Penalty en tweede gele kaart, oordeelde Cantineau. Livio ging achter de bal staan en liet Strezos kansloos: 2-3.
Door de zege van Roda JC mogen de Kerkradenaren nog hopen op kwalificatie voor de finaleronde.