Willem II 2 hard onderuit in Friesland

Willem II 2 hard onderuit in Friesland

Op de tweede dag van de meteorologische lente is het tweede team van Willem II in Friesland toch nog door het ijs gezakt. SC Heerenveen was oppermachtig en de Tricolores ontsnapten ternauwernood aan de dubbele cijfers. Het werd op sportpark Skoatterwald maar liefst 9-1.
 

De ploeg van Arno Arts heeft het moeilijk in de kampioenspoule die sinds de winterstop van start is gegaan. Willem II won maar één van zijn vier duels en stapte drie keer met verlies van het veld. Dan is een bezoek aan koploper SC Heerenveen op voorhand al geen makkelijke klus. Arts: ‘Wij spelen wekelijks met een mix van jonge talenten uit de A-jeugd en spelers van het eerste elftal die in het weekend niet of kort in actie zijn gekomen. In zo’n wedstrijd als tegen Heerenveen moeten voornamelijk de ervaren spelers het elftal op sleeptouw nemen, de A-junioren hebben daarvoor nog niet de benodigde ervaring en hebben bovendien nog de wedstrijdminuten van het weekend in de benen. Heerenveen was veel beter, maar wij mogen ons niet zo eenvoudig aan de kant laten zetten.’
 
Hattricks

Willem II kwam na elf minuten enigszins ongelukkig op achterstand. Een corner van Arjen van der Heide belandde via een kluts bij Rein Smit die de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zette. Dat Friese duo ontpopte zich daarna als een ware plaag voor de Willem II-defensie. Van der Heide tekende in de 23e minuut zelf voor de 2-0. Smit bracht met de 3-0 en 4-0 voor rust nog een zuivere hattrick op zijn naam. Na de pauze tikte Smit ook al snel de 5-0 achter doelman Georgios Strezos. De aangever was wederom Van der Heide, die zelf de 6-0 tegen de touwen schoot. Alsof het drama voor Willem II daarmee nog niet compleet was, moest de ploeg ook verder zonder Elton Kabangu, hij kreeg rood. Pas nadat Rami Hajal de 7-0 op het scorebord zette en Van der Heide ook zijn derde van de avond had gescoord (8-0), deed Willem II iets terug. Een schot van Jonathan van der Pol werd door de Friese doelman niet goed verwerkt en belandde in het doel: 8-1. Invaller Progon Maloku prikte drie minuten voor het einde ook nog raak (9-1). Een tiende tegentreffer bleef Willem II bespaard.
 
Revanche

Na zo’n forse oorwassing moet Willem II nu op jacht naar revanche. Maar eigenlijk is dergelijk motivatie niet nodig voor het affiche van volgende week. Dan staat namelijk Willem II 2 – NAC Breda 2 op het programma.
 
Opstelling Willem II
Strezos / Jansen / Queirós / Ryan / Spieringhs Furrer / Voutsas / Zuijderwijk / Kabangu / Gladon / Vrousai
 
Opstelling Heerenveen
Zondag / Adney / Hoegh / Woudenberg / Van Hau / Bruijn / Westra / Akujobi / Smit / Hajal / Van der Heide

Geert van Erven

Laatste nieuws