'Wij moeten van onze eigen principes uitgaan'

'Wij moeten van onze eigen principes uitgaan'

Zondagmiddag kan Fred Grim weer beschikken over een nagenoeg fitte spelersgroep. Enkel Ruiter, Heerkens en Spieringhs zijn nog niet beschikbaar voor de Tricolores.

‘Derrick had in aanloop naar de wedstrijd tegen Heracles al wat pijntjes. Dan is kunstgras niet bevorderlijk, maar hij is er gelukkig weer bij’, zegt Grim over de fysieke toestand van Derrick Köhn.

Lering trekken uit wedstrijd tegen Heracles
Dat Willem II in Almelo verloor van Heracles, was volgens de hoofdtrainer aan de Tricolores zelf te wijten. Grim: ‘In het opportunisme maakten we in die wedstrijd verkeerde keuzes. Als je afspraken niet nakomt, dan ga je ruimtes weggeven. Dat zag je in die wedstrijd terug.’ Wel was de oefenmeester te spreken over de wijze waarop zijn ploeg de rug rechtte. ‘Dat je dan op het allerlaatste moment een goal weggeeft, moet je in het vervolg zien te voorkomen’, voegt Grim toe.

Vergelijkbaar
Willem II treft zondag een sterk FC Twente. De ploeg uit Enschede is al vijf wedstrijden op rij ongeslagen. ‘FC Twente is een goed voetballend team en wil hoog druk zetten. Ze beschikken ook over veel spelers met individuele kwaliteiten die het verschil kunnen maken. Wat dat betreft is het een vergelijkbare ploeg met die van ons. Dus het zou zomaar een interessante en open wedstrijd kunnen worden’, zegt Grim. Rekening houden met de ploeg uit Enschede doet hij niet. ‘Wij moeten van onze eigen principes uitgaan, dat zal Twente ook doen.’

Sterke bank
Dat de coach over een sterke bank beschikt, stemt hem tevreden. Er zijn een aantal spelers die op de deur kloppen. Daardoor heeft de oefenmeester veel keuze om een wedstrijd nieuw leven in te blazen. Of het maken van een opstelling daardoor moeilijker wordt? ‘Ik maak beslissingen als coach en niet zozeer als mens. Dan doe ik dus wat het beste is voor het team’, besluit Grim.

Willem II reist zaterdag af naar Enschede waar de aftrap van FC Twente - Willem II zondag om 16.45 uur plaatsvindt.


 

Geert van Erven

Laatste nieuws