'Werken voor én met elkaar'
Fotografie door
Geert van Erven

Wesley Spieringhs keert in Rotterdam mogelijk terug bij de wedstrijdselectie. De middenvelder liep in september een knieblessure op waaraan hij operatief geholpen moest worden. Vorige week maakte hij na maandenlang revalideren minuten bij O21 en keerde hij in het vriendschappelijk duel met Jong PSV terug in de Tilburgse hoofdmacht. ‘Wesley heeft een goede week achter de rug en is fit’, zegt trainer Kevin Hofland over de mogelijke rentree in de wedstrijdselectie.



De interlandonderbreking heeft Hofland de tijd gegeven om verder te bouwen aan zijn elftal. 'Uiteindelijk is mijn eerste week in een stroomversnelling gegaan. Dan is het daarna wel lekker om even een break te hebben waarin je met spelers kunt praten en aan bepaalde details kunt werken.' 



Hoge intensiteit

Over deze details zegt Hofland het volgende: 'Het gaat vooral om een stukje bewustwording bij de jongens wat er in deze situatie van ze gevraagd wordt. Zowel op individueel vlak als hun bijdrage aan het grotere geheel.' Hierbij doelt de coach op de hoge intensiteit waarmee een wedstrijd moet worden aangevlogen. 'Zowel aan de bal als zonder bal veel energie leveren en keihard werken voor én met elkaar.'



Uitgebalanceerd Feyenoord

Met nog zeven wedstrijden op het programma, reizen de Tricolores dit weekend af naar De Kuip waar de kwartfinalist van de Conference League wacht. 'Het is mooi voor het Nederlands voetbal dat Feyenoord het goed doet in Europa. Ze hebben een uitgebalanceerde ploeg en gaan voor elkaar door het vuur. Wij zullen super gemotiveerd en geconcentreerd moeten zijn om aanspraak te maken op de winst’, sluit Hofland af.



Feyenoord – Willem II is zaterdagavond om 21.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf. Luca Cantineau is de VAR. De wedstrijd is live te zien op ESPN 1.

Bericht delen