Wellenreuther verlaat Willem II

Wellenreuther verlaat Willem II

Timon Wellenreuther verlaat Willem II na drie seizoenen. De Duitse keeper heeft bij de club aangegeven toe te zijn aan een volgende stap in zijn carrière. Timon zet zijn carrière voort in België bij RSC Anderlecht. Bij de Brusselse club heeft Timon een contract getekend voor vier jaar. 

Wellenreuther komt in de zomer van 2017 over van Schalke ’04. Zijn officiële debuut maakt hij op 13 augustus in een thuiswedstrijd tegen Excelsior. In het najaar belandt Wellenreuther op de bank. Een halfjaar later keert hij door een blessure van Branderhorst terug onder de lat. In de met 5-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen PSV maakt Wellenreuther na de rust zijn rentree. 

Penaltykiller
Vanaf dat moment wordt Wellenreuther de onbetwiste nummer 1. In het seizoen 2018-2019 keept hij nagenoeg alle wedstrijden, waarin hij zevenmaal de nul houdt. Zijn absolute hoogtepunt in dat seizoen is de halve finale in het bekertoernooi. Wellenreuther keert drie van de vijf penalty’s van AZ, waarmee hij een groot aandeel heeft in het bereiken van de vierde bekerfinale in de clubhistorie. Kort daarna wordt zijn contract met een jaar verlengd. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

✒ @timonwelle jaar langer bij Willem ll! Gefeliciteerd Timon! 😀 #Wellenreuther

Een bericht gedeeld door Willem II Tilburg (@willemii) op


Puntenpakker
In zijn derde en laatste seizoen speelt hij op één speelronde na alle wedstrijden. In met name de uitwedstrijden tegen PEC Zwolle, Ajax en AZ blinkt Wellenreuther uit en pakt hij punten voor zijn ploeg. In totaal houdt hij dit seizoen acht keer de nul. Door het voortijdig afgebroken seizoen eindigt de teller van Wellenreuther op 77 wedstrijden voor Willem II. Trots op supporters
Wellenreuther: 'Ik heb hier drie mooie jaren gehad en heb me daarin erg thuis gevoeld. Daarvoor ben ik iedereen, en vooral mijn teamgenoten en stafleden, erg dankbaar. Ook de steun van supporters was fantastisch en zal ik altijd herinneren. Op zulke supporters mag de club erg trots zijn.'

Timon, vielen Dank und alles Gute für deine Zukunft!

Toin Damen / Geert van Erven

Laatste nieuws