Wellenreuther keert tijdelijk terug

Wellenreuther keert tijdelijk terug

Timon Wellenreuther keert tijdelijk terug bij Willem II. De keeper wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van RSC Anderlecht, waar hij ruim een jaar geleden een contract tekende. 

Bij RSC Anderlecht kwam Wellenreuther vorig seizoen tot 27 wedstrijden. Voor zijn vertrek naar België keepte hij in drie seizoenen 77 wedstrijden voor Willem II. Vooral in zijn laatste jaar was Wellenreuther met regelmaat uitblinker en puntenpakker.  Veertien maanden na zijn vertrek is de 25-jarige Duitser terug op het oude nest.

‘Het voelt fantastisch om weer hier te zijn. Ik ken de weg, de mensen en heb een heel goed gevoel bij de club en deze deal. Ik was zondag als toeschouwer aanwezig en kreeg echt een speciaal gevoel toen ik de KingSide en de andere supporters weer massaal zag springen en zingen. Dat heb ik echt gemist', zegt Wellenreuther. 

Deal snel rond
Zondag nog als toeschouwer, drie dagen later staat hij weer als keeper op het Tilburgse trainingsveld. ‘Het ging de laatste dagen heel snel. Nadat Willem II contact had gezocht met Anderlecht, was de deal snel rond.’ Wellenreuther hoopt oude tijden te doen herleven. ‘In mijn laatste jaar haalden we Europees voetbal. Europa halen is niet direct mijn verwachting van komend seizoen, maar de manier waarop we toen speelden en resultaat haalden, zou mooi zijn om na te streven.’


Kwaliteit en ervaring
Joris Mathijsen: ‘We kennen Timon en zijn keeperskwaliteiten uiteraard goed. Met die kwaliteiten en zijn ervaring is hij een meerwaarde voor onze selectie. We heten Timon van harte welkom terug bij Willem II en wensen hem veel succes.’

Toin Damen

Laatste nieuws