'We zijn gewaarschuwd'

'We zijn gewaarschuwd'
Fotografie door
Willem II Media

Met Nick Doodeman als enige afwezige werkt Willem II toe naar de maandagavondwedstrijd tegen Jong AZ. Aanvoerder Pol Llonch zat tegen Jong Ajax een schorsing uit en is weer van de partij. 

Ook Thijs Oosting is tegen de club waarvan hij een deel van de jeugdopleiding doorliep aanwezig. Hij speelde midweeks in het oefenduel tegen Sparta (2-0) bijna 80 minuten en lijkt daarmee steeds dichterbij zijn officiële terugkeer te komen. 

Afbeelding
Oosting

Beste Jong-team
Van alle Jong-teams in de KKD staat Jong AZ het hoogst op de ranglijst. De nummer 8 heeft slechts vier punten minder dan Willem II, dat bij een zege plek 4 van VVV-Venlo weer overneemt. Volgens trainer Reinier Robbemond moet zijn ploeg naast de aanstaande tegenstander ook rekening houden met de omstandigheden op het jeugdcomplex van AZ in Wijdewormer. ‘Het is een andere ambiance dan we gewend zijn. De meeste jongens hebben weleens in het stadion van AZ gespeeld en in Tilburg hadden we de steun van ons thuispubliek. Dat motiveert. Qua omstandigheden is het maandag vergelijkbaar met Jong PSV-uit en moeten we de motivatie meer dan gebruikelijk uit onszelf halen. Maar als je eenmaal in de wedstrijd zit, moet je niet met de omstandigheden bezig zijn. We moeten maar bezig zijn met één iets: winnen.’ 

Frivool en risico
Robbemond denkt dat twee opeenvolgende duels tegen Jong-teams (Ajax en AZ) de voorbereiding van zijn team voor maandag goed uitkomt. ‘Tegen Jong Ajax hebben we het vooral na de rust heel lastig gehad. We zijn dus gewaarschuwd voor Jong AZ, want die doen het dit seizoen prima. Van dit soort teams weten we ook dat ze vaak frivool spelen en dat er risico genomen wordt in de opbouw. Dat hebben we tegen Jong Ajax ervaren en knopen we ook voor Jong AZ-uit goed tussen de oren’, licht Robbemond toe. 

In Noord-Holland willen de Tricolores de ongeslagen reeks voortzetten. Er zijn nog enkele tickets voor het uitvak verkrijgbaar. Steun jij Willem II ook in Wijdewormer? Klik hier voor meer informatie. ESPN zendt de wedstrijd niet uit. Je kunt Jong AZ – Willem II uiteraard volgen via Willem II Radio en het liveblog. 

Bericht delen