'We gooien onze spelprincipes niet overboord'
Fotografie door
Geert van Erven

De 5-3-2-puzzel is door trainer Kevin Hofland voor de helft gelegd. Hofland verklapte tijdens het persmoment vrijdag dat hij zes posities in gedachten ingevuld heeft, maar ook dat hij qua middenvelders en aanvallers nog knopen moet doorhakken. Freek Heerkens en Pol Llonch zijn helaas niet van de partij. 

‘Van de vijf man achterin heb ik nog geen keuze gemaakt voor de linksbackpositie, van de vijf man daarvoor moeten de twee negens en tienen nog bepaald worden. Jesse Bosch speelt sowieso’, zegt Hofland over de invulling van het nieuwe systeem. Kostas Lamprou staat onder de lat. 

Geen Pol, geen Freek

Llonch en Heerkens, allebei nog aan de aftrap bij de laatste derby (januari 2019), moeten vanaf de tribune toekijken. Hofland licht toe: ‘Freek is het in de week voor het trainingskamp in de rug geschoten. Hij is helaas klaar voor dit jaar. Pol heeft een bovenbeenblessure. We nemen geen enkel risico met hem.’ Wie aanvoerder is, is op dit moment niet bekend. 

Systeem 

Tegen BSV Limburgia en N.E.C. experimenteerde Hofland met de nieuwe 5-3-2-formatie. ‘We hebben twee weken de tijd gehad om dit systeem eigen te maken. Maar we gooien heus niet al onze spelprincipes overboord. Doordat we meer mensen in de as gaan krijgen, willen we meer chaos voor het doel van de tegenstander creëren en vaker in scoringspositie komen. Dat is nodig, want daar schort het bij ons aan.’ 

Sentimenten

Hofland kent de gevoelens die streekderby’s bij supporters losmaken. ‘Als speler heb ik de wedstrijden tussen Fortuna en Roda JC meegemaakt. Dus ja, ik ben zeker bekend met de rivaliteit en emoties. Het is wel erg zonde dat er geen uitsupporters bij mogen zijn, dat had de beleving nog mooier gemaakt.’ 

Bericht delen