Wat doen onze internationals?

Wat doen onze internationals?

Voor de huidige interlandperiode werden onlangs zeven Willem II’ers opgeroepen. Afgelopen donderdag kwam Ché Nunnely met Oranje onder 20 jaar als eerste in actie.

Nunnely kreeg in Katwijk van bondscoach Bert Konterman een basisplaats tegen de leeftijdsgenoten van Portugal. Dat duel eindigde in 1-1. Ajacied Jurgen Ekkelenkamp opende kort voor de rust de score, maar in de tweede helft kwamen de Portugezen vanaf de penaltystip op gelijke hoogte. ‘Zuur, we hadden meer verdiend’, laat ex-Willem II’er Konterman na afloop van het gelijkspel op de site van de KNVB weten.

In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Portugal, begon Nunnely maandag op de bank in het uitduel tegen Polen onder 20. Pas in de 70e minuut kwam hij in het veld voor ex-Willem II'er Zakaria Aboukhlal. De wedstrijd eindigde in een 1-2 overwinning voor Oranje door doelpunten van Zakaria Aboukhlal (AZ) en Jurgen Ekkelenkamp (Ajax).

Grieken op de bank
Bij de EK-kwalificatiewedstrijd Italië – Griekenland bleven Vangelis Pavlidis en Marios Vrousai de gehele wedstrijd op de bank. Bondscoach John van ’t Schip had wel een basisplek ingeruimd voor AZ-verdediger Pantelis Hatzidiakos. Griekenland speelt om spek en bonen, want de Europees kampioen van 2004 kan het EK van volgend jaar niet meer halen. Italië won de thuiswedstrijd met 2-0. 

De basisplaats die Pavlidis dinsdagavond kreeg tegen Bosnië en Herzegovina, beschaamde de spits niet: Pavlidis opende op mooie wijze de score in het uiteindelijk met 2-1 gewonnen duel. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Vangelis Pavlidis (@vangelis_pavlidis) op


Quiñonez debuteert 
Jhonny Quiñonez maakte zondag zijn debuut in het Ecuadoraans elftal. In Spanje (Elche) speelde Ecuador een vriendschappelijke wedstrijd tegen Argentinië. Quiñonez werd direct na de rust door bondscoach Jorge Célico in het veld gebracht. De Argentijnen stonden op dat moment al met 0-3 voor. Diego Palacios deed het laatste halfuur mee. Argentinië won uiteindelijk met ruime cijfers: 1-6. 

Resterend interlandprogramma

Datum  Tijd (NL) Wedstrijd   Locatie Uitslag
14/10 17.00 uur Polen O20 - Nederland O20 8-landentoernooi Kalisz (POL) 1 - 2
    Qatar O23 - Australie O23 Vriendschappelijk Doha (QAT)  
15/10 18.00 uur Bosnië en Herzegovina O21 - Duitsland O21 EK onder 21 Zenica (BOS) 0-2
  20.00 uur België O21 - Moldavië O21 EK onder 21 Heverlee (BEL) 4-1
  20.45 uur Griekenland - Bosnië en Herzegovina EK-kwalificatie Athene (GRI) 2-1

Laatste nieuws