Waardevolle winst op Excelsior

Willem II heeft tegen Excelsior een zeer belangrijke 2-0 overwinning geboekt. In een tijdsbestek van amper twee minuten stelden de Tricolores de winst veilig in een verder niet al te boeiend duel.

Daar maalde echter niemand om in het Tilburgse kamp. Met 29 punten hoeft de ploeg voorlopig niet meer naar beneden te kijken en kan zich vrijuit richten op een fraaie positie in de middenmoot.



RENTREE FUNSO OJO

Trainer Erwin van de Looi moest tegen Excelsior noodgedwongen een tweetal wijzigingen ten opzichte van vorige week in zijn opstelling aanbrengen. Elmo Lieftiek (ziek) en Obbi Oulare (blessure) die beiden tegen AZ nog aan de aftrap stonden, werden in Rotterdam vervangen door Funso Ojo en Erik Falkenburg.



NAUWELIJKS OPWINDING

De thuisclub nam in de beginfase het meeste initiatief en behield dat gedurende de eerste helft. Omdat het tempo niet al te hoog lag, leidde het spel nauwelijks tot gevaarlijke momenten voor de doelen. Kostas Lamprou was alert bij de ballen die hij kreeg te verwerken en aan de overkant keerde zijn collega Warner Hahn een kopbal van Sol en een schot van Falkenburg. De gele kaarten voor Ojo en Tshimanga pasten eigenlijk niet bij het spelbeeld. Pas aan het einde van de eerste helft veerde het publiek op toen Karami plots een schot afvuurde dat via de lat overging. Kort voor het rustsignaal van scheidsrechter Ed Janssen zag Fran Sol een kopbal naast gaan.



CARNAVAL BARST LOS

Bij aanvang van de tweede helft verving Van de Looi Thom Haye door Jordy Croux. Voor de toeschouwers op Woudestein veranderde er aanvankelijk niet veel. Het eerste kwartier viel er nauwelijks iets te beleven. Dat veranderde echter in een ogenblik. Dico Koppers kwam voor het doel van Hahn in schietpositie maar zijn eerste inzet ketste af op een tegenstander waardoor hij voor een tweede maal mocht aanleggen en nu wel met het gewenste succes: 0-1. Nog geen twee minuten later was het opnieuw raak. Croux kapte handig zijn tegenstander uit en bediende Falkenburg die de 0-2 binnenkopte. Voor de meegereisde Willem II-supporters reden genoeg om massaal enkele carnavalskrakers in te zetten. 

GRIMMIGER

Pogingen van de thuisclub om nog iets aan de achterstand te doen resulteerden in niets. Ook niet toen het doorspeelde toen Koppers geblesseerd bij de achterlijn bleef liggen. Het leidde aan de andere kant van het veld tot een gele kaart voor Croux na een opstootje tussen spelers van beide clubs. Willem II loodste de overwinning eenvoudig in veilige haven. Het liep nog wel schade op in de vorm van Darryl Lachman die per brancard het veld verliet na een overtreding van Pantic die zijn club met een rode kaart nog dieper in de problemen bracht.



MOOIE SLAG GESLAGEN

Trainer Van de Looi was zeer blij met het resultaat. ‘Na Vitesse en AZ waarin een resultaat wellicht minder voor de hand lag, hebben we nu ook een wedstrijd gewonnen die we, gezien de stand op de ranglijst, ook moesten winnen. Het ging zeker niet makkelijk maar we hebben een mooie slag geslagen.’

Bericht delen