Vrijwilliger Peter van Tilborg overleden

Vrijwilliger Peter van Tilborg overleden

Vanmiddag bereikte ons het treurige bericht dat vrijwilliger Peter van Tilborg vandaag, zondag 22 maart, op 79-jarige leeftijd is overleden. Peter vervulde al sinds 1981 verschillende functies bij Willem II. De laatste jaren was hij voor onze voetbalacademie actief als vervoercoördinator. Eind december werd hij voor al zijn verdiensten voor de club door burgemeester Theo Weterings geëerd met een koninklijk lintje. 

In 1981 kreeg Willem II-supporter Peter een rol in het actiecomité voor het de steun van het betaalde voetbal in Tilburg. Ook bij het elftal waar zijn zoon in speelde kreeg hij een ondersteunende rol. Het overgrote deel van zijn bijna veertig jarige vrijwilligerschap was hij elftalleider. Zo’n 25 seizoenen zorgde Peter ervoor dat het de jeugdelftallen aan niets ontbrak. Vanaf 2012 legde hij die taak neer en werd hij vervoercoördinator. 

Peter van Tilborg kreeg afgelopen december een koninklijk lintje

Meer dan dat
Peter deed met veel plezier en betrokkenheid meer dan hem gevraagd werd. Aanwezigheid bij trainingen, kleding regelen op wedstrijddagen, teamuitjes verzorgen, niets was Peter teveel. Daarnaast ondersteunde hij onder andere vrijwilligers, leiders en scheidsrechters waar hij dat nodig achtte. 

Ziel en zaligheid
Joris Mathijsen, technisch directeur: ‘We verliezen aan Peter een clubman die zich met ziel en zaligheid voor de club inzette. Wij zullen hem blijven herinneren als een echte Willem II’er die met zeer grote betrokkenheid en zorgvuldigheid jarenlang de club heeft geholpen. Daarvoor zijn we hem zeer dankbaar. Wij wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen veel sterkte voor de komende tijd.’

Toin Damen

Laatste nieuws