Vragenvuur voor Willem II'ers tijdens Kids Persconferentie

Vragenvuur voor Willem II'ers tijdens Kids Persconferentie
Fotografie door
Toin Damen

Na het succes van eerder dit kalenderjaar, kregen woensdagmiddag wederom enkele WII Kings-leden de kans om spelers te interviewen tijdens de Kids Persconferentie. Deze editie schoven Nick Doodeman en Michael de Leeuw aan. De aanvallers werd het hemd van het lijf gevraagd door de jonge journalistjes.

De twintig jonge Willem II'ers hadden zich goed voorbereid en kwamen met gespannen gezichtjes de opgetuigde persruimte binnen om daar prangende vragen aan hun grote idolen te stellen. De spelers werden stevig aan de tand gevoeld met unieke vragen en uitdagende dilemma's. Zo vroeg Sil (11) zich af of ze liever in een villa wonen en bij NAC voetballen of liever bij Willem II spelen en op straat willen leven. Zowel Doodeman als De Leeuw schoten in de lach maar antwoordden daarna stellig dat ze het heel erg naar hun zin hebben bij Willem II en het dan maar voor lief nemen om op straat te moeten leven.

Astronaut Michael
Op de vraag wat hij zou zijn geworden als hij geen profvoetballer was, had De Leeuw een verrassend antwoord. 'Astronaut! Het lijkt me heerlijk om door de ruimte te reizen en alles te weten van ons planetenstelsel. Wie weet ná m'n voetbalcarrière', lachte hij. Doodeman blijft liever met beide benen op de grond en ziet een baan in de makelaardij wel zitten.

Afbeelding
Kidspersco

Vissen
De spelers maken lange dagen op de club en trainen soms wel twee keer per dag. Desondanks kwam er een vraag vanuit de zaal wat Nick en Michael voor hobby's hebben buiten het voetbal. 'Ik game graag', antwoordde Doodeman. 'Als mijn vriendin gek van mij wordt omdat ik teveel game, ga ik naar buiten om te vissen. Eigenlijk heb ik daar te weinig tijd voor maar ik vind het altijd wel heerlijk rustgevend om te doen.' De Leeuw moest even nadenken over zijn antwoord, maar gaf aan graag een pijltje te gooien tijdens een potje darten. 'In het spelershome hangt een dartbord. Daar ben ik vaak te vinden om het op te nemen tegen wat teamgenoten. Niet alleen in het veld maar ook tijdens het darten spat het fanatisme eraf.'

Afbeelding
kidspersco

Nadat alle vragen waren gesteld, namen Doodeman en De Leeuw uiteraard de tijd om met alle aanwezigen op de foto te gaan en iedereen te voorzien van een handtekening. Met een unieke ervaring op zak, keerden de Tilburgse journalistjes tevreden naar huis.