Voorstel KNVB: boete en wedstrijd zonder Kingside

Voorstel KNVB: boete en wedstrijd zonder Kingside

Naar aanleiding van de ongeregeldheden rondom de competitiewedstrijd Willem II – NAC Breda (8 december 2017) heeft de KNVB Willem II een schikkingsvoorstel gedaan.

Dit schikkingsvoorstel bestaat uit een geldboete van 7500 euro en het spelen van de eerstvolgende thuiswedstrijd (na vier weken vanaf 1 maart) zonder publiek in de vakken A, B en C (Kingside). Dit heeft betrekking op de thuiswedstrijd Willem II – FC Utrecht op zaterdag 31 maart. SeizoenClubCard-houders van de vakken A, B en C mogen dan ook niet elders in het stadion plaatsnemen. 

Openstaande straf
In het voorstel is rekening gehouden met de openstaande voorwaardelijk straf van een thuiswedstrijd zonder publiek naar aanleiding van de ongeregeldheden bij de play-offwedstrijd Willem II – NAC Breda van 22 mei 2016. 

'Seizoenkaarthouders de dupe'
Algemeen directeur Berry van Gool: ‘Het is uiteraard erg vervelend dat alle seizoenkaarthouders van de Kingside de dupe worden van enkele personen die zich bij de wedstrijd tegen NAC niet hebben gedragen. Wij gaan dit voorstel, evenals de mogelijkheid om in beroep te gaan, intern bespreken.’

ks


 

Laatste nieuws