Voorbeschouwing Willem II - VVV-Venlo

Voorbeschouwing Willem II - VVV-Venlo

Zaterdagavond ontbrandt om 19.45 uur de strijd tussen nummer 8 Willem II en nummer 9 VVV Venlo. Wie blijft in het linkerrijtje en wie moet tijdelijk afhaken? Met een 4-1 verlies in Almelo zijn de Tricolores op 9 punten blijven steken, tegenstander VVV Venlo heeft inmiddels ook hetzelfde aantal punten behaald. Zij wonnen afgelopen weekend met 2-1 van FC Groningen, door een late goal van smaakmaker Evert Linthorst.

Hoewel Adrie Koster de recente verliespartij afdeed als 'zulke wedstrijden zitten er nu eenmaal tussen', zal niemand van de Willem II-selectie met een goed gevoel van het veld zijn gestapt. In de omschakeling werd Willem II overrompeld. De Tricolores zullen tot op het bot gemotiveerd zijn om zich tegen een rechtstreekse opponent te revancheren.

De tactiek van trainer Maaskant
Met een balbezitpercentage tussen de 26 en 42% speelt VVV vooral gegroepeerd voetbal. De Venlonaren zijn onder andere goed in het loeren op balverlies van de tegenstander, zodat offensieve spelers als John Yeboah, Johnatan Opoku en Elia Soriano er snel uit kunnen komen. Zo verloren FC Utrecht, RKC Waalwijk en FC Groningen dit seizoen al, waarbij VVV Venlo niet schuwt om fysiek stevig te spelen. Het is dus zaak voor Willem II om de restverdediging bij balverlies goed op orde te hebben, niet te veel in het fysieke spel van de Venlonaren mee te gaan en door aanvallend snel door de verdediging heen te snijden.

Evert Linthorst
Over VVV-talent Evert Linthorst is VVV-trainer Robert Maaskant zeer te spreken. ‘Evert is echt een groot talent. Met vier doelpunten is hij onze topscoorder. Hij is een fijne jongeling, die zeer leergierig is. Hij is een echte ouderwetse box-to-box speler, goed aan de bal en komt goed door voor de goal. Ik heb geen twijfel over hem, hij moet altijd spelen ondanks dat hij nog veel moet leren,’ aldus Maaskant. ‘Hij scoorde in de laatste minuut tegen Groningen en deed toen zijn shirt uit. Die flauwekul moet hij achterwege laten, als sanctie moest hij het eten betalen voor de hele selectie.’

Ben jij erbij?
Vorig seizoen won VVV Venlo met 0-1 door een mooi afstandsschot van Danny Post. Met als inzet een stevigere positie in het linkerrijtje en de drive om zich te revancheren, moeten er toch voldoende ingrediënten zijn om de overwinning binnen te halen. Bestel hier snel je kaarten voor de wedstrijd, er zijn nog maar minder dan 300 kaarten (reguliere tribune) beschikbaar.

Laatste nieuws