Voorbeschouwing / Terug naar het linkerrijtje?

Voorbeschouwing / Terug naar het linkerrijtje?

Na de interlandbreak pakt Willem II de competitiedraad zaterdag weer op met een uitwedstrijd tegen FC Twente. Voor de winnaar van het duel in De Grolsch Veste lonkt een plek in het linkerrijtje.

De Tukkers krabbelen langzaam maar zeker omhoog uit een diep dal op bestuurlijk, financieel en sportief gebied. Over de oorzaken van de vrije val van de landskampioen uit 2010 is voldoende gezegd en geschreven. Dankzij de onvoorwaardelijke steun van supporters, het bedrijfsleven en gemeente kon de club nog net het hoofd boven water houden. Maar, het moest wel een stap terug doen naar de Keuken Kampioen Divisie. FC Twente deed wat het moest doen en keerde afgelopen zomer terug op het hoogste niveau.

Goed begin is het halve werk
De Tukkers verzamelden in de eerste negen speelronden al twaalf punten, al werden de laatste drie wedstrijden verloren. De teller voor de Tricolores staat op dertien. Net als Joris Mathijsen slaagde technisch directeur Ted van Leeuwen er opnieuw in een aantal jonge talentvolle spelers te strikken. Meest opvallende nieuwelingen in Enschede zijn de 18-jarige Japanse aanvaller Keito Nakamura en de twee jaar oudere Spaanse middenvelder Oriol Busquets. Paul Verhaegh, die is overgekomen van VfL Wolfsburg, moet voor de nodige routine zorgen. Een andere speler om in de gaten te houden is aanvaller Aitor Cantalapiedra. De Spaanse aanvaller maakte vorig seizoen al indruk in de bekerwedstrijd die Willem II op het nippertje wist te winnen. Op dat moment zat Marino Pusic nog als hoofdtrainer op de bank bij FC Twente. Hij werd ondanks het behalen van het kampioenschap afgelopen zomer opgevolgd door zijn assistent Gonzalo Garcia Garcia.   


Resultaat op vreemde bodem
Na twee verloren uitwedstrijden is Willem II toe aan een goed resultaat in De Grolsch Veste. Enkele weken geleden gaf Willem II niet thuis in Tukkerland, met een forse nederlaag tegen Heracles Almelo als gevolg. In Utrecht hielden de Tricolores de plaatselijke FC knap in bedwang, maar lieten zich met een man meer op het veld toch nog de kaas van het brood eten. Zaterdag zal blijken of de nodige lessen zijn geleerd. De wedstrijd tegen AZ liet nog eens zien dat we voor weinig ploegen hoeven onder te doen. Aan de steun van het rood-wit-blauwe leger zal het ook in Enschede niet liggen. Zo'n 700 supporters reizen mee. Niet alleen om te genieten van een best broodje beenham, maar vooral om onze jongens naar een overwinning te schreeuwen.   

FC Twente - Willem II begint zaterdag om 19.45 uur.

Fotografie © Geert van Erven

Laatste nieuws