Voorbeschouwing: de derby is terug!

Na twee seizoenen is de enige echte Brabantse derby weer terug. Menig Willem II-supporter zal na de bekendmaking van het competitieprogramma vrijdag 8 december met rood in de agenda hebben omcirkeld. Vrijdag om 20.00 uur treden de huidige nummers 14 en 15 in een naar verwachting uitverkocht Koning Willem II stadion tegen elkaar aan. 

Nadat NAC Breda in het seizoen 2014-2015 op een 16e plaats was geëindigd, werd het tot spelen van play-off wedstrijden veroordeeld. In de finaleronde trok Roda JC na een verlenging aan het langste eind en degradeerde NAC Breda naar de Eerste Divisie. Daarin eindigde de club de afgelopen jaren op respectievelijk een derde en vijfde plaats. Die derde plaats gaf recht op het spelen van play-offwedstrijden voor promotie, maar daarin moest het in Willem II zijn meerdere erkennen, waardoor NAC een jaar langer tot de Eerste Divisie was veroordeeld. Aan het einde van het vorige seizoen won NAC Breda de play-offs ten koste van N.E.C. en promoveerde weer naar de Eredivisie.

Manchester City
Veel geld om te investeren was er niet en daarom gingen de Bredanaars onder andere een vijfjarig samenwerkingsverband met Manchester City aan. De echte topspelers blijven echter in Engeland, maar talentvolle spelers worden in Breda gestald. Op dit moment kent de selectie van NAC zeven City-huurlingen. Daarnaast kent de selectie ook twee voormalig Willem II-spelers, keeper Nigel Bertrams en middenvelder Robbie Haemhouts.

Stunt in De Kuip
In de competitie boekten de Bredanaars afgelopen weekend na zeven speelronden zonder winst weer een zege. Er werd in het Rat Verlegh stadion met 3-1 van Excelsior gewonnen. Grootste verrassing dit seizoen was de 0-2 overwinning in De Kuip op Feyenoord, maar daar staat de grootste thuisnederlaag in de competitie, 0-8 verlies van Ajax, tegenover. Naast de thuisoverwinning op de Kralingers, zag het Bredase thuispubliek alleen punten gepakt worden tegen FC Groningen (2-1) en Sparta Rotterdam (2-2). De overige punten werden op vreemde bodem tegen VVV (0-0) en FC Utrecht (2-2) middels gelijkspelen behaald. Goed voor een totaal puntenaantal van twaalf, waarmee NAC net boven de rode streep op de 15e plaats staat. 

Ongeslagen reeks
Willem II kan bij een overwinning een sprong op de ranglijst maken en de ongeslagen reeks van drie wedstrijden uitbreiden naar vier. Gesteund door het fanatieke thuispubliek en het goede gevoel na de laatste thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo, moet een overwinning vrijdagavond mogelijk zijn!
 

Delen mag

Laatste nieuws