Voorbeschouwing AZ - Willem II

Voorbeschouwing AZ - Willem II

Willem II reist zaterdag naar Alkmaar voor de uitwedstrijd tegen AZ. De Noord-Hollandse club bezet momenteel de achtste plaats op de ranglijst. De afgelopen jaren was het resultaat van de Tilburgers mager in Alkmaar. Vorig seizoen verloor Willem II na een knotsgekke wedstrijd uiteindelijk met 3-2. 

Tijdens de betreffende wedstrijd op 4 november 2017, zat Fran Sol echter op de tribune tussen de meegereisde supporters en viel Jordens Peters na een half uur geblesseerd uit. Beide spelers staan er nu beter voor: Fran Sol staat momenteel gedeeld tweede in de topscorerslijst en ook Jordens Peters heeft zijn eerste minuten in de Eredivisie weer gemaakt. Hopelijk kunnen zij zaterdag het verschil maken en eindelijk de drie punten weer eens mee naar Tilburg nemen.

awd

Mager resultaat
Over de afgelopen tien jaar waren de resultaten van Willem II in Alkmaar niet best. Slechts twee keer werd er gelijkgespeeld in doelpuntloze duels en de andere acht wedstrijden in het AFAS Stadion gingen verloren. Voor de laatste en tevens enige overwinning in Alkmaar moeten we terug naar 5 mei 2001, de tijd waarin Geert de Vlieger het doel van de Tilburgers verdedigde en Joris Mathijsen nog op het veld stond. Doelpunten werden toen gemaakt door Yassine Abdellaoui, Jatto Ceesay en Delano Hill, de eindstand was 2-3.

Supporters
Aan steun van de eigen supporters zal het de Tricolores in Alkmaar niet ontbreken. Willem II kan trots zijn op de aanhang die iedere wedstrijd weer in grote getale meereist. Voor het duel van zaterdag zijn zo'n 475 kaarten verkocht.

De aftrap tussen AZ en Willem II is zaterdag om 19.45 uur, de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout.
 

Laatste nieuws