Volwassen Willem II wint met strijd en geluk in Zwolle

Willem II heeft de laatste uitwedstrijd van het seizoen met 0-1 gewonnen. Daar was in Zwolle tegen PEC enig fortuin, veel strijd en een uitstekend keepende Timon Wellenreuther voor nodig. Ismail Azzaoui deed wat veel Zwollenaren nalieten, hij scoorde de enige treffer van de middag en kroonde zich tot matchwinnaar. Door de zege stijgen de Tricolores naar plaats 13 in de Eredivisie.

Freek Heerkens stapte in Zwolle als leider van Willem II het veld op in de laatste uitwedstrijd van het seizoen. Hij droeg de aanvoerdersband bij afwezigheid van de geblesseerde Ben Rienstra (knie). Eyong Enoh was zijn vervanger in de basiself. Heerkens viel overigens vlak na rust zelf ook geblesseerd uit, waardoor Darryl Lachman zijn taak als aanvoerder overnam.

Uitblinker Wellenreuther

De Tricolores, die op voorhand om helemaal zeker te zijn van lijfsbehoud nog één punt nodig hadden, gingen met 0-0 de rust in. Willem II mocht over die tussenstand niet klagen, want PEC Zwolle was de gevaarlijkste ploeg. Na een paar speldenprikjes, was het in de 13e minuut Younes Namli die tweemaal aanlegde voor het Willem II-doel. Timon Wellenreuther redde en deed dat ook in het vervolg van de eerste helft. Tussen minuut 20 en 25, toen de druk van de thuisploeg het grootst was, had de Duitse goalie het druk. Eerst nog zag hij een Zwollenaar te lang treuzelen alvorens zijn doel onder vuur te nemen. Daarna was hij een sta-in-de-weg bij diverse schoten op zijn doel, waarbij die van Youness Mokhtar het gevaarlijkst was. In het laatste kwartier voor rust ebte het gevaar weg en haalde Willem II, dat via Jordy Croux in de 17e minuut ook de score had kunnen openen, zonder kleerscheuren de rust.

Gouden wissel

De tweede helft leek in veel opzichten op de eerste 45 minuten. PEC Zwolle was gevaarlijk en Wellenreuther onpasseerbaar. Ondanks de druk van de thuisploeg wisselde trainer Reinier Robbemond Jordy Croux voor Ismail Azzaoui. Dat betaalde zich direct uit. Na een combinatie met Thom Haye schoot de grillige aanvaller eerst nog naast, even later bediende Pedro Chirivella hem opnieuw en was het wel raak. Met een fraaie volley passeerde hij Zwolle-doelman Diederik Boer: 0-1.

Volwassen

Bij Willem II groeide het vertrouwen en bij PEC Zwolle nam de wetenschap toe dat Wellenreuther vandaag niet te passeren was. De Tricolores knokten zich naar de eindstreep en boekten daarmee succes. Een fraaie opsteker want eerder dit seizoen tegen ADO Den Haag en FC Twente kreeg de ploeg in de eindfase het deksel op de neus. Nu speelde de ploeg net als in Breda volwassen de wedstrijd uit en kwam het ook in de vier minuten extra tijd niet meer in gevaar. Door de winst wipte Willem II over VVV Venlo heen naar plek 13 op de ranglijst. Volgende week kan het nog een plaatsje stijgen door voor eigen publiek tegen Vitesse het seizoen met winst af te sluiten.