Videoscheidsrechter bij Ajax - Willem II

Videoscheidsrechter bij Ajax - Willem II

Bij de bekerwedstrijd Ajax – Willem II van aanstaande woensdag wordt voor het eerst gebruik gemaakt van de Video Assistent Referee.

Wereldwijde primeur
Scheidsrechter Danny Makkelie wordt live geassisteerd door videoscheidsrechter Pol van Boekel. De inzet van deze videoscheidsrechter is een wereldwijde primeur, omdat het voor het eerst is dat er in het voetbal live-testen zijn bij een wedstrijd in een officiële competitie op het hoogste niveau. 

In rechtstreeks contact
Makkelie en Van Boekel staan tijdens de wedstrijden rechtstreeks met elkaar in contact door middel van een headset. De videoscheidsrechter kan de scheidsrechter op het veld ondersteunen bij wedstrijdbepalende spelsituaties, zoals penalty’s, rode kaartmomenten en doelpunten waar een overtreding of buitenspel aan vooraf is gegaan. 

Keuze voor bekertoernooi
In een persbericht laat de KNVB weten deze live-testen in de bekercompetitie toe te passen ‘omdat er geen sprake is van een ranglijst en de duels losstaan van de wedstrijden van andere clubs. De keuze voor deze twee wedstrijden is gebaseerd op ervaringen die zijn opgedaan in deze stadions met eerdere testen.’

Lees hier het gehele bericht van de KNVB over de inzet van de Video Assistent Referee.

Laatste nieuws