VERSLAG WILLEM II - SC HEERENVEEN DOOR WII KINGS REPORTER HANS

VERSLAG WILLEM II - SC HEERENVEEN DOOR WII KINGS REPORTER HANS

Hans de Waal-Malefijt was WII Kings reporter bij de laatste wedstrijd van de Tricolores in het jaar 2016.

Verslag Willem II – SC Heerenveen

Eerst gaan we naar de perskamer. Daar krijgen we wat te drinken en een lekker broodje. Dan komt onze begeleider. Hij geeft ons informatie over wat we allemaal gaan doen. Als dat klaar is gaan we het veld op. Dat is natuurlijk super leuk. Er worden ook foto’s van mij op het veld gemaakt. Dan gaan we terug. En dan gaan we naar de tribune. De spelers staan gespannen klaar voor de wedstrijd. Dan komen ze het veld.
Onze grote vriend Jeroen is vandaag supporter van de week. Het publiek doet al flink mee! En Jurgen natuurlijk tegen zijn oude clubje. Het stadion is dit keer niet uitverkocht. 
5de minuut Heerenveen valt aan maar het eindigt in een doeltrap. De spelers geven elkaar heel veel tips. En dan een afzwaaier van Heerenveen. Daarna buitenspel Willem II in de 9de minuut. Er zijn maar weinig fans van Heerenveen meegereisd. 11de minuut aanval Willem II maar weggewerkt door Heerenveen. 12de minuut een slechte uittrap van Lamprou. 13de minuut doeltrap Heerenveen. 14de minuut veel kansen Willem II en dan een hoekschop en GOAAAAALLLLLL!!! Fran Sol! En Jurgen Streppel is boos. En eindelijk weer een goal van Fran Sol. Publiek zingt Fran Sol!

Weer afzwaaier Heerenveen! En gaat Willem II goed verder. Net over van Falkenburg. Naast van Croux. En overtreding Heerenveen! En vlak daarna een overtreding van Willem II.

2e Helft

De wedstrijd is weer aan de gang. Overtreding Thom Haye. Inworp Willem II. De maan schijnt aan de hemel. Weg verdedigd Willem II. De toeschouwers moedigen hun team als een 12e man aan. Hoekschop Willem II weggewerkt door Heerenveen. Willem II is weer heel scherp in het onderschepen. Heerenveen lijkt zo te gaan wisselen. Inworp Heerenveen. Doeltrap Willem II. En dan komt de wissel Van Amersfoort voor Namli. Aanval Willem II weggewerkt maar Willem II haalt er nog een hoekschop uit. Net naast!! En dan even later is het wel raak GOAALLL Fran Sol met zijn tweede. Het publiek zingt weer Fran Sol!! Hoekshop Willem II. Eindigt in een doeltrap voor Heerenveen. Naast geschoten door Heerenveen. Willem II nog steeds heel scherp in de duels. De fans van Willem II moedigen hun team goed aan. 

Het lijkt er op dat Guus Joppen er zo inkomt. Wissel Willem II Guus Joppen voor Thom Haye. Doeltrap Willem II. Fran Sol voorkomt buitenspel met een balletje terug. En het publiek zingt weer Fran Sol!!! Inworp Heerenveen. Overgeschoten door Heerenveen. Elmo Lieftink komt er waarschijnelijk zo in. Wissel Erik Falkenburg eruit en Elmo Lieftink erin. Hands van Heerenveen. Vrijetrap Willem II. Geel Heerenveen na overtreding. 4 minuten extra tijd. Willem II gaat nu relaxed voetballen. Koppers maakt schwalbe in de 16 maar geen geel. En dan het laatste fluitsignaal. Willem II wint met 2-1!!!

Door Hans de Waal Malefijt.

Laatste nieuws