Verslag spelerspresentatie 2017 - 2018 Van der Valk

Verslag spelerspresentatie 2017 - 2018 Van der Valk

Van der Valk Hotel Gilze - Tilburg was maandagavond gastheer voor de jaarlijkse spelerspresentatie aan sponsoren. De gasten werden verwelkomd met een hapje en een drankje op het buitenterras. Geheel in stijl begon het officiële deel met het clublied. 

Welkom
Aletha Leidelmeijer, presentatrice bij Fox Sports, praatte de avond aan elkaar. Als eerste introduceerde zij de gastheer van deze avond, algemeen directeur Nick van der Valk. ‘Ik ben blij met deze grote opkomst vanavond. Ons bedrijf brengt al jaren nieuwe spelers van Willem II zonder huisvesting onder en we dragen Willem II een warm hart toe.’ Vervolgens bedankte algemeen directeur Berry van Gool Van der Valk hotel Gilze -Tilburg voor de organisatie van deze sponsorbijeenkomst en overhandigde een ingelijst en gesigneerd shirt.

vdv
Berry van Gool overhandigt het shirt aan Nick van der Valk. 

Ambities
Berry van Gool kort stil bij de verbouwing van de eerste en tweede verdieping van het Koning Willem II stadion, waarbij het volledige interieur wordt vervangen. Ook wordt er een skyboxen bijgebouwd. De extra inkomsten die dit gaat generen, moeten Willem II  helpen om de begroting verder te laten groeien. Voor dit seizoen hoopt Van Gool richting de elf miljoen euro te groeien, maar dat is op termijn niet genoeg om de strijd met clubs uit het ‘rechterrijtje’ te winnen. Hij is dan ook blij dat zo’n 99% van de huidige sponsoren zijn contract heeft verlengd en dat CVB Ecologistics en Cleanprofs in coschap de sponsoring op de achterzijde van het shirt voor hun rekening nemen. Bij de ambitie om de begroting verder te laten groeien hoort ook stadionontwikkeling. ‘Het huidige stadion is al weer 22 jaar oud en we willen betere faciliteiten voor onze sponsors en supporters.’ Momenteel loopt een verdieping op een eerste onderzoeksfase, waarbij onder meer naar het investeringsplan, de financiën en de wensen van de club wordt gekeken. Dit alles met als doel om de club naar een hoger plan te brengen. 

Onthullingen
Vervolgens werden spelers en staf in kleine groepjes voorgesteld, waarbij ze getooid in het nieuwe clubkostuum onder rook uit de spelersbus stappen en het terras betraden. Sommige spelers lieten zich verleiden tot enkele hilarische uitspraken. Zo sprak Fernando Lewis gekscherend dat hij dacht van zijn voormalige clubgenoten Ben Rienstra en Jop van der Linden verlost te zijn, maar speelt nu toch weer met ze samen. Lex van Dijk onthulde dat hij samen met Thomas Kok, Elmo Lieftink en Emre Bostanci een fervent kaartclubje vormt, waarbij vaak het spel boerenbridge wordt gespeeld. 

vdv2
Jop van der Linden en Ben Rienstra.

De nieuwe Mister Willem II?
De aanvoerder van Willem II, Jordens Peters, kreeg de vraag of hij op weg is om Mister Willem II te worden. ‘Ik ga D’n Beitel niet inhalen’, zei hij lachend. Thom Haye vertelde dat er op de training voortaan scheenbeschermers worden gedragen om blessures te voorkomen. Sommige teamgenoten willen er nog wel eens hard ingaan. De vraag wie dit dan zijn ontweek hij handig, ‘anders ben ik de komende dagen aan de beurt’, grapte hij. 

Doelstelling
Trainer Erwin van de Looi was blij dat hij na het sluiten van de transfermarkt een rustig weekend beleefde. 
Aan een doelstelling voor komend seizoen, wilde hij zich nog niet wagen. ‘Laten we eerst de wedstrijden tegen ADO Den Haag en Roda JC spelen en kijken hoe de ploeg in elkaar valt.’ Daarmee kwam het officiële deel ten einde, waarna er nog lang werd nageborreld.

Fotografie: © Geert van Erven

Laatste nieuws