Verrassende promovendus Sparta naar Tilburg

Verrassende promovendus Sparta naar Tilburg

Na het bekomen van de teleurstelling én de kater van het resultaat tegen ADO Den Haag, wachten de Tricolores zaterdag de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. In een vrijwel uitverkocht Koning Willem II stadion kan het team van trainer Adrie Koster rekenen op een zelfde sfeer, steun en betrokkenheid als bij de laatste thuiswedstrijd tegen PSV. Willem II kan met een goed resultaat tegen de Spartanen de positie in het linker rijtje versterken. 

Spektakel
De laatste thuiswedstrijd tegen Sparta (18 november 2017) was een memorabele. Willem II moest flink aan de bak moest om een 0-2 achterstand om te buigen. De twee doelpunten van Sparta werden in de eerste helft binnen vier minuten gemaakt door Deroy Duarte. Na de rust werd het door goals van Thom Haye en Bartholomew Ogbeche gelukkig nog 2-2. Hoe dat seizoen afliep? Sparta degradeerde via de nacompetitie en Willem II eindigde als dertiende. 


Terug in Eredivisie
Na een verblijf van één jaar in de Eerste Divisie is Sparta weer terug in de Eredivisie. En de Rotterdammers bewijzen dat dat helemaal terecht is en iedere tegenstander serieus rekening moet houden met de spelers van Henk Fraser. Dat merkte Willem II ook in de oefenfase voor dit seizoen. In Dongen werd in juli met 0-3 verloren. Na veertien wedstrijden staat Sparta met 19 punten op de elfde plaats, met een achterstand van slechts vier punten op Willem II. Sparta maakte een mooie start met goede resultaten tegen VVV (4-1), ADO Den Haag (2-1) en Feyenoord (2-2). Ook de laatste twee thuiswedstrijden mogen er zijn met 2-2 tegen PSV en 2-0 tegen Vitesse. 

Smaakmakers
Binnen de Rotterdamse selectie zijn spelers als Ragnar Ache, Mohammed Rayhi, Halil Dervişoğlu en Bryan Smeets de smaakmakers. Een aantal van hen zijn het resultaat van de sterke Spartaanse jeugdopleiding. Ook Kevin Strootman, Jetro Willems en Denzel Dumfries komen uit die kweekvijver. Veel van de huidige spelers zijn ook regelmatig te vinden in de (voor)selectie van Jong Oranje of Oranje onder 20, waar ze samen spelen met onze Ché Nunnely.

Traditie
Een bezoek van Sparta aan Willem II is en blijft altijd bijzonder; de ploegen behoren tot de oudste drie voetbalclubs uit de competitie en de laatste jaren zijn de ontmoetingen in Tilburg garantie voor meerdere doelpunten. 

Bijna uitverkocht
De tickets voor de reguliere tribunes zijn bijna uitverkocht. Om die reden vragen bij onze supporters vriendelijk doch dringend om in het vak en op de stoel plaats te nemen die op de seizoenkaart/toegangskaart aangegeven staat. Voor de vakken E en LS zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar. Klik hier voor meer informatie over de ticketverkoop. 

Geert van Erven

Laatste nieuws