Verlies voor Willem II 2 in Groningen

Verlies voor Willem II 2 in Groningen

Willem II 2 heeft de uitwedstrijd tegen FC Groningen met 4-1 verloren. In het hoge Noorden keek de ploeg van trainer Arno Arts al na een kwartwedstrijd tegen een 2-0 achterstand aan, welke in de tweede helft door de Groningers werd uitgebreid: 4-1.

Evenals bij de Tricolores begon ook FC Groningen met enkele spelers in de basis die doorgaans ook op wat speelminuten in de Eredivisie mogen rekenen. Zo stonden Samir Memisevic, Ahmed El Messaoudi en Ajdin Hrustic aan de aftrap in Groningen. 

Vijf Groningse goals
Willem II keek na 22 minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. Eerst was het El Messaoudi die doel trof en daarna verdubbelde Hrustic de score. Op slag van rust bracht Ko Itakura de spanning onbedoeld terug in de wedstrijd. Na een tegenaanval van Willem II schoot de Japanner de bal in eigen doel: 2-1. Een minuut na de rust bracht Kian Slor de marge echter weer op twee. De zaterdag nog in de Eredivisie-debuterende Slor knikte de bal achter Georgios Strezos: 3-1. Het slotakkoord was voor El Messaoudi, die een vrije trap van net buiten het strafschopgebied binnenschoot: 4-1.

Alle fronten afgetroefd
Trainer Arno Arts: ‘We zijn door FC Groningen op alle fronten afgetroefd en hebben dan ook terecht verloren. We kwamen sporadisch aan aanvallen toe en werden gedwongen vooral te verdedigen. Dat zegt genoeg over het spelbeeld en de uiteindelijke nederlaag.’

Opstellling Willem II
Strezos (K) / Verhagen / Ryan / Nasser / Felida / McGarry / Zuijderwijk / Kabangu / Saglam / Vrousai / Queirós (Wissels: Voutsas / Bos / Gachangi)
 

Geert van Erven

Laatste nieuws