Verdienstelijk gelijkspel tegen FC Groningen
Auteur
Enrico van den Elshout
Geert van Erven

Willem II heeft op bezoek in Groningen met 0-0 tegen kampioenskandidaat FC Groningen gelijk gespeeld. Beide ploegen hielden elkaar over de gehele wedstrijd in evenwicht, al had de thuisploeg wel de betere kansen.

In dezelfde basisopstelling als voorgaande wedstrijd tegen FC Dordrecht begon Willem II aan de kraker tegen FC Groningen. Na een fel begin van de thuisclub, zonder echt grote kansen, lieten de Tricolores na tien minuten ook hun tanden zien. Het leverde drie achtereenvolgende corners op. Daarna brak een fase in de wedstrijd aan, waarin het spelbeeld evenwichtig was, maar de kansen spaarzaam waren.

Afbeelding
de waal
De Waal tijdens FC Groningen - Willem II

Evenwicht
Halverwege de eerste helft was het Max de Waal die plots dicht bij een treffer was, maar de bal belandde op de paal. Het was het startsein voor een fase waarin Willem II nadrukkelijker de aanval zocht. Ringo Meerveld stuitte op keeper Michael Verrips en een afstandsschot van Jesse Bosch ging over. Op slag van rust probeerde FC Groningen, alsnog met een voorsprong de kleedkamer in te gaan, maar drie grote mogelijkheden daartoe werden niet verzilverd.

Voortreffelijke reddingen
Ook aan het begin van de tweede helft was er een status quo in het veld. Na een klein uur waren daar plots twee enorme kansen om te scoren. Spits Kevin van Veen trof echter tweemaal keeper Joshua Smits op zijn weg, die met twee voortreffelijke reddingen zijn doel schoon hield. Hij had ook een engeltje op de lat zitten toen de bal vanuit een corner op de lat kwam.

Debuut Hilterman
Nadat Kevin van Veen net onder een bal had doorgekopt, was het tijd voor twee wissels aan Willem II-kant. Jeredy Hilterman maakte zijn debuut voor Willem II en viel samen met Max Svensson in voor Thijs Oosting en Michael de Leeuw. De kersverse spits liet zich direct zien door zijn tegenstander op te jagen en de bal te veroveren. De breedtepass werd door Bosch over het doel geschoten.

Afbeelding
bosch
Bosch nadat hij nét over schoot

Ongeslagen status
In het resterende deel van de wedstrijd werd er nog veelvuldig gewisseld. Zo bracht de thuisclub Noam Emeran, die afgelopen week van Manchester United overgenomen werd, maar Niels van Berkel bleef eenvoudig op de been. Grote kansen kwamen er niet meer, waardoor Willem II de ongeslagen status blijft behouden.