Verdiende zege Willem II op PEC Zwolle

Willem II heeft dankzij een verdiende overwinning op PEC Zwolle de negende plek op de ranglijst heroverd. In Tilburg stond het na de openingstreffer van Erik Falkenburg lang 1-0 en mocht PEC blijven hopen op de gelijkmaker, maar in de extra tijd bracht Thom Haye Willem II’s achtste zege in veilige haven: 2-0.

Het was zondagmiddag genieten geblazen in het Koning Willem II stadion, waar de gastheren misschien wel hun beste wedstrijd van het seizoen speelden. Vooral in de eerste helft werd PEC Zwolle compleet van de mat gespeeld.

OBBI OULARE

Lang leek het er deze week op, dat er door een griepgolf en wat kleine pijntjes de nodige wisselingen waren te verwachten in de basis van Willem II tegen PEC Zwolle. Het aantal mutaties bleef echter beperkt tot de spitspositie waar de Spanjaard Fran Sol plaats maakte voor de Belg Obbi Oulare. Bij de gasten uit Zwolle was Dirk Marcellis terug in het hart van de verdediging in plaats van Philippe Sandler.

VLIEGENDE START

De thuisclub opende furieus en al in derde minuut had de bal in het netje kunnen liggen. Oulare kwam bij de tweede paal net niet goed uit om een voorzet van Dico Koppers binnen te kunnen tikken en keeper Mickey van der Hart tikte een bal net onder de lat uit bij de hieruit ontstane corner. De druk bleef aanhouden en in de 25ste minuut was het wel raak. Na een verre inworp van Guus Joppen schoot Koppers hard op de Zwolle-doelman, waarna Falkenburg de rebound benutte vanuit een moeilijke hoek: 1-0. Tien minuten later leek de wedstrijd beslist na een kopbal van Falkenburg. De bal werd volgens velen in het stadion, behalve scheidsrechter Kuipers, van achter de lijn weggehaald door Ouasim Bouy. PEC Zwolle trainer Ron Jans was zo ontevreden, dat hij al voor rust twee andere spelers in het veld bracht.

GRIEKSE HELD

Het eerste kwartier van de tweede helft was een kopie van de eerste helft, daarna werden de gasten sterker en was het aan Kostas Lamprou te danken dat de gelijkmaker niet op het bord kwam. De Griekse keeper redde voortreffelijk op een kopbal van Nicolai Brock Madsen en een schot in de verre hoek van Youness Mokhtar. Voor de beslissing van de wedstrijd was het wachten tot de blessuretijd. Een schitterende pas van Anouar Kali, op de van eigen helft weg sprintende Thom Haye, werd door de middenvelder mooi meegenomen en met een bekeken diagonaal schot in de verre hoek afgemaakt: 2-0.

FEEST

Vervolgens barstte het feest in een door de clubmiddag bijna uitverkocht Koning Willem II stadion los. Met nog acht wedstrijden voor de boeg is de club nagenoeg zeker van nog een seizoen Eredivisie en kan het vizier worden gericht op een plaats in het linkerrijtje. Dat wordt genieten voor alle zieke kinderen die logeren bij ‘Villa Pardoes’ en vanaf heden de thuiswedstrijden van de Tricolores kunnen bezoeken! (GH)