Veerkrachtig Willem II strijdend ten onder tegen PSV
Auteur
Joris Gemen
Fotografie door
Geert van Erven

Een dapper Willem II slaagde er zondagmiddag niet in om een nieuwe stunt tegen PSV te realiseren. De Tilburgers verweerden zich kranig in Eindhoven, waar ze zich meerdere keren terugknokten in de wedstrijd, maar uiteindelijk hun meerdere moesten erkennen in de streekgenoot: 4-2.



Met opgekrikt zelfvertrouwen en frisse moed verscheen Willem II aan de aftrap in het Philips Stadion, waar de goede bedoelingen na twee minuten een flinke deuk opliepen. Cody Gakpo gaf de bal mee aan Philipp Max, die Ritsu Doan bij de tweede paal vond: 1-0. Even leek het erop dat de VAR er nog een stokje zou steken voor het doelpunt, omdat Carlos Vínicius in een eerder stadium van de aanval buitenspel stond. Arbiter Jochem Kamphuis oordeelde echter anders en keurde de vroege openingstreffer goed.



Flinke tik

Willem II kreeg wat tijd om te bekomen van de schrik, maar zal bij het eerstvolgende gevaarlijke PSV-moment meteen weer van kleur verschoten te zijn. Gakpo haalde uit en zag zijn inzet op de paal belanden. Even later had de captain wél succes: na een ragfijne voorzet van Mauro Júnior kopte hij de 2-0 achter Timon Wellenreuther. Een flinke tik voor Willem II, dat gedurende de eerste helft aardig van zich af beet. 

Afbeelding
nunnely

Nunnely kopt op fraaie wijze de 2-1 binnen.



Rug rechten

De ruimtes die PSV bij vlagen ter beschikking stelde aan de Tilburgers droegen daar zeker aan bij. Bij die momenten vertolkte Ché Nunnely twee keer een hoofdrol. Eerst dook hij - na een mooie pass van Max Svensson - op voor het Eindhovense doel, waarna gelegenheidsverdediger Érick Gutiérrez met een sterke sliding een schot van de buitenspeler voorkwam. Bij de tweede keer was de rappe buitenspeler wél succesvol. Leeroy Owusu vond Nunnely, die Yvon Mvogo met een listige kopbal verschalkte. 



Nieuwe domper

Willem II – dat tussendoor goed wegkwam bij kansen voor Eran Zahavi en Mauro Júnior - leek even weer helemaal mee te doen, maar kreeg op slag van rust een nieuwe domper te verwerken. Zahavi werkte de bal – na een wat chaotische hoekschop – van dichtbij binnen: 3-1. Het was direct het laatste wapenfeit van de tweede helft, waardoor Willem II de gang naar de kleedkamers teleurgesteld inzette.

Afbeelding
spierings

Wesley Spieringhs maakte na lang blessureleed weer zijn eerste officiële minuten.

Veerkracht

In het tweede bedrijf zette Willem II die teleurstelling daarentegen om in lef en durf, wat zich vijf minuten na de aftrap vertaalde in de 3-2 van Elton Kabangu. De Belg tikte de rebound na een schot van Nunnely binnen. Zo toonde de ploeg van Kevin Hofland behoorlijk wat veerkracht in Eindhoven, waar PSV een niet al te scherpe indruk maakte. Wel zocht het continu de aanval, waardoor de dreiging van een nieuwe tegentreffer steeds in de lucht hing. Die goal viel uiteindelijk op een ongelukkige manier: Na een communicatiefout tussen Wellenreuther en Wessel Dammers gleed laatstgenoemde de bal in eigen doel en verscheen de 4-2 op het scorebord.



Nieuwe nederlaag

Zo kon Willem II - niet voor de eerste keer vanmiddag - opnieuw beginnen. In de jacht op de derde aansluitingstreffer kregen de bezoekers opnieuw aardig wat ruimte van PSV, dat de nieuwe marge van twee goals wel prima vond. Ook een viertal wissels - waaronder de rentree van Wesley Spieringhs en het debuut van Jelte Pal - kon het tij niet meer keren voor Willem II. De Tricolores zakken door de nieuwe nederlaag af naar de laatste plek in de Eredivisie, maar hebben evenveel punten (26) als de nummers zeventien (Sparta Rotterdam) en zestien (PEC Zwolle). De intense strijd om lijfsbehoud blijft hiermee ongekend spannend. 

Bericht delen