Van der Heijden terug in Tilburg

Van der Heijden terug in Tilburg

Jan-Arie van der Heijden keert na negen jaar terug in het rood-wit-blauw. De 32-jarige verdediger tekent in Tilburg een contract tot het einde van het seizoen.

Van der Heijden trok afgelopen zomer na vijf jaar de deur bij Feyenoord achter zich dicht. In de vier seizoenen daarvoor speelde hij bij Vitesse, waar Van der Heijden als verdediger en middenvelder een vaste waarde was. Inclusief zijn eerdere periode bij Willem II (64 wedstrijden) heeft de linksbenige verdediger 280 Eredivisiewedstrijden achter zijn naam staan. 

Veel veranderd
Voor Van der Heijden is het Koning Willem II stadion dus bekend terrein: ‘Er is hier veel veranderd sinds ik in 2011 wegging. Qua resultaten gaat het hier de laatste jaren steeds beter en ook de nieuwe kleedkamer mag er zeker zijn’, aldus Van der Heijden over zijn tweede eerste indruk bij Willem II. 

Op gevoel
Van der Heijden had meer opties, maar koos uiteindelijk voor Willem II. ‘Bij de gesprekken kreeg ik een warm en overtuigend gevoel dat mij zei dat ik weer voor Willem II moest gaan. Ik heb er zin om dinsdag aan te sluiten bij de groep en iedereen te leren kennen.’ 

Kwaliteitsimpuls
Technisch directeur Joris Mathijsen: ‘We waren op zoek naar een versterking en hebben die in Jan-Arie zeker gevonden. Hij is met zijn jarenlange Eredivisie-ervaring, voetbalkwaliteiten en persoonlijkheid een kwaliteitsimpuls voor onze selectie.’

Van der Heijden gaat spelen met rugnummer 6 en sluit dinsdagochtend aan bij de groepstraining. 

Jan-Arie, welkom terug en veel succes! 

 

Toin Damen

Laatste nieuws