van de looi: ‘2016 op een goede manier afsluiten’

van de looi: ‘2016 op een goede manier afsluiten’

Morgenavond staat de laatste wedstrijd van 2016 op het programma. De Tricolores nemen het in eigen huis op tegen het SC Heerenveen van oud-trainer Jurgen Streppel. Erwin van de Looi blikte in het wekelijkse perspraatje vast vooruit. 

Van de Looi begon met een korte terugblik op de wedstrijd van vorige week zaterdag tegen PEC Zwolle. ‘Dat was geen goede wedstrijd van onze zijde. Voetballend hebben we de afgelopen weken meer laten zien dan in Zwolle. De tweede helft wisten we ons iets te herpakken en stond het verdedigend beter, maar ons niveau hebben we helaas niet weten te halen. Uiteindelijk komen we tot twee grote kansen, maar was een gelijkspel denk ik verdiend.’

Van Anholt ontbreekt, Van den Boomen terug
Willem II moet het morgen doen zonder Pele van Anholt. De oud-speler van sc Heerenveen heeft een verrekking in zijn kuit en ontbreekt evenals Jordens Peters in de wedstrijdselectie. 
Ook Jari Schuurman ontbrak wegens ziekte op de afsluitende training. Volgens Van de Looi is de middenvelder naar verwachting morgenavond wel van de partij. Guus Joppen en de van sc Heerenveen gehuurde Branco van den Boomen, zitten na lange tijd weer bij de wedstrijdselectie.

sc Heerenveen
De Tricolores nemen het morgen op tegen de verassende nummer vier. Coach van de Friezen, Jurgen Streppel, stond de afgelopen vijf seizoenen aan het roer in Tilburg. ‘Ik kan me voorstellen dat het voor Jurgen Streppel een bijzonder weerzien is hier. Mede daarom zullen wij dan ook weinig geheimen hebben voor sc Heerenveen.’ Van de Looi is onder de indruk van het spel van de Friezen. ‘Het is een aansprekende en kwalitatief goede tegenstander. Voorin hebben ze met Larsson, Zenelli en Goochannejhad een sterke voorhoede. Ze staan niet voor niets waar ze staan.
Aan ons nu de taak om de ontwikkelingen van de laatste weken te belonen met doelpunten, en 2016 op een goede manier af te sluiten.’

Laatste nieuws