Updates Willem II-internationals

Updates Willem II-internationals

Tijdens deze interlandperiode houden we je graag op de hoogte van de verrichtingen van onze internationals. Bijna iedere dag komt een Willem II'er in actie. Hieronder lees je meer over hun prestaties. Bekijk hier het volledige speelschema. 

Portugal – Zweden (3-0)
Woensdag 14 oktober
Sebastian Holmén zag woensdagavond vanaf de Zweedse bank zijn ploeg in de eerste helft op een 2-0 achterstand komen. Bernardo Silva opende na 21 minuten de score. Vlak voor het rustsignaal zette Diogo Jota de stand op 2-0. In de 72e minuut scoorde Jota zijn tweede goal en besliste daarmee de wedstrijd: 3-0. Sebastian Holmén kwam niet in actie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tung förlust i Lissabon ❌ #viärsverige

Een bericht gedeeld door Sweden Men's National Team. (@swemnt) op


Griekenland – Kosovo (0-0)
Woensdag 14 oktober
Vangelis Pavlidis stond woensdagavond weer in de basis bij Griekenland. De grootste kans in de wedstrijd werd na negentien minuten vanaf elf meter gemist door de Griek Anastasios Bakasetas. De Grieken creëerden in de hele wedstrijd de grootste kansen en waren in aanvallend opzicht vele malen sterker, maar zij wisten, net als Kosovo, niet te scoren. Pavlidis speelde de hele wedstrijd, maar ook hij wist het betere voetbal van Griekenland niet in de score uit te drukken. De wedstrijd eindigde doelpuntloos.

Engeland O21 - Turkije O21 (2-1)
Dinsdag 13 oktober
Görkem Sağlam zat niet bij de Turkse wedstrijdselectie. De Engelsen kwamen na zeventien minuten op voorsprong door een eigen doelpunt van Huseyin Turkmen. In de 53e minuut miste FC Twente-speler Halil Dervisoglu een strafshop voor Turkije. Dat deed in de 85e minuut Engelsman Edward Nketiah ook, maar drie minuten later scoorde hij alsnog de 2-0. Ook de andere penalty-misser, Dervisoglu, wist alsnog te scoren: in de extra tijd maakte hij de 2-1.

Marokko – Congo (1-1)
Dinsdag 13 oktober
Driess Saddiki moest dinsdagavond de vriendschappelijke interland tussen Marokko en Congo vanaf de bank bekijken. Hij zag zijn land vlak voor rust in de 45e minuut op 1-0 voorsprong komen door een doelpunt van Ajacied Noussair Mazraoui. Na een uur spelen zette Congo de gelijkmaker en tevens uitslag op het scorebord: 1-1. 
Saddiki ziet zijn eerste oproep voor Marokko helaas zonder speelminuten beloond worden. 

Moldavië O21 - België O21 (1-0)
Dinsdag 13 oktober
Mike Trésor stond ook dinsdagmiddag in de basis bij België O21. Ondanks dat België heer en meester was op het veld, scoorde Denis Furtunà namens Moldavië in de 38e minuut de enige goal van de wedstrijd. De Belgen waren in aanvallend opzicht vele malen sterker: ze creëerden 21 doelpogingen, tegenover drie van Moldavië. Trésor werd na 57 minuten van het veld gehaald en vervangen door Utrecht-speler Othman Boussaid. Vitesse-speler Lois Openda miste in de 88e minuut vanaf elf meter de ultieme kans op de gelijkmaker. De wedstrijd eindigde hierdoor in een 1-0 overwinning voor Moldavië.


Griekenland - Moldavië (2-0)
Zondag 11 oktober
Vangelis Pavlidis stond in Athene aan de aftrap bij Griekenland – Moldavië. De Griekse spits stond indirect aan de basis van de openingstreffer. Op slag van rust beging Moldaviër Veaceslav Posmac in het strafschopgebied een overtreding op Pavlidis. De verdediger werd met rood van het veld gestuurd en Anastasios Bakasetas verzilverde het buitenkansje: 1-0. Kort na de pauze gooide Griekenland het duel tegen tien Moldaven in het slot. Op aangeven van Bakasetas scoorde Petros Mantalos. Kort voor het einde van de wedstrijd werd Pavlidis naar de kant gehaald. Daarna miste Moldavië nog een strafschop. 

ssss
Vangelis Pavlidis ziet Eugeniu Cociuc er met de bal vandoor gaan (foto: Pro Shots / Action Images)

Kroatië - Zweden (2-1)
Zondag 11 oktober
Zonder speelminuten voor Sebastian Holmén heeft Zweden ook het derde duel in groep 3 van de Nations League verloren. In Zagreb kwam de thuisploeg op na een halfuur op voorsprong door een goal van Nikola Vlasic. Zweden kwam in minuut 66 door een goal van Marcus Berg op gelijke hoogte, maar zes minuten voor tijd zorgde Andrej Kramaric voor een Kroatische zege: 2-1. Oud-Willem II'er Alexander Isak speelde 65 minuten. 

Marokko – Senegal (3-1)
Vrijdag 9 oktober
Driess Saddiki heeft zijn officieuze debuut voor Marokko nog niet gemaakt. In het oefenduel tegen Senegal kreeg de middenvelder van de Bosnische bondscoach Vahid Halilhodžić geen plek in de wedstrijdselectie. Marokko won de wedstrijd met 3-1.

België O21 – Wales O21
Vrijdag 9 oktober
België O21 wil in de strijd om plaatsing voor het Europees Kampioenschap groepshoofd blijven. De Zuiderburen slaagden daar in Leuven in door Wales met 5-0 te verslaan. Mike Trésor stond voor de tweede keer op rij in de basisopstelling, scoorde de openingstreffer vanaf elf meter én zorgde voor een assist bij de 2-0.


Rusland – Zweden (1-2)
Donderdag 8 oktober
Voor het eerst sinds januari 2016 heeft Sebastian Holmén weer speelminuten gemaakt in het nationale elftal van Zweden. Waar hij in de interlandperiode in september op de bank bleef, stond de oud-speler van Dinamo Moskou in de voor hem bekende Russische hoofdstad aan de aftrap bij Rusland – Zweden.

 

Isak
Oud-Willem II’er Alexander Isak opende halverwege de eerste helft de score. Een kwartier voor tijd verdubbelde Mattias Johansson de score. De aansluitingstreffer van Aleksandr Sobolev (’92) kwam voor de Russen te laat om een nederlaag te voorkomen: 1-2. Holmén speelde de volledige wedstrijd.

Holmén in duel met Artem Dzyuba (foto © ProShots / Action Images)

Oostenrijk – Griekenland (2-1)
Woensdag 7 oktober
In een vriendschappelijke oefenpot nam Griekenland het in Klagenfurt op tegen Oostenrijk. Vangelis Pavlidis bleef de gehele wedstrijd op de bank en zag zijn teamgenoten na een ruim uur via Kostas Fortounis op voorsprong komen. Binnen drie minuten tijd boog Oostenrijk de achterstand om. Adrian Grbic en Christoph Baumgartner zorgen in de 77e en 80e voor de eindstand: 2-1.

-

Laatste nieuws