Update Willem II Voetbalacademie

Update Willem II Voetbalacademie

Ook de Willem II Voetbalacademie moet aan de maatregelen omtrent het Corona-virus geloven. Wedstrijden zijn afgelast en ook trainingen gaan niet door. Maar dat betekent natuurlijk niet onze jeugd de hele dag stil zit. 

De Willem II Voetbalacademie heeft jeugdspelers huiswerk meegegeven om zo tóch bezig te blijven met voetbal. Het leven van een topsporter gaat uiteraard gewoon door, zij het ietwat anders. Iedere dag krijgen de talenten een 'challenge'. Deze challenge heeft altijd iets met voetbal te maken. Denk hierbij aan zo vaak mogelijk hooghouden, kaatsen tegen een muur of andere voetbaltrucjes. 

Dagboek
Ook hebben onze jeugdspelers de opdracht gekregen om een voedingsdagboek bij te houden. De reden hierachter is om de jongens meer inzicht te geven in wat voor voedingstoffen ze dagelijks binnen krijgen. Als topsporter is het erg belangrijk om genoeg eiwitten en gezonde vetten binnen te krijgen. Voldoende slaap kan ook niet ontbreken in het bestaan van een topsporter. Daarom moeten de jongens ook een slaapdagboek bijhouden. Daarin noteren ze hoeveel uur ze iedere nacht geslapen hebben. 

#StayAtHomeChallenge
Maar ook leuke dingen gaan gewoon door. Wie het Instagram-kanaal van Willem II volgt is het vast niet ontgaan; de #StayAtHomeChallenge. Het is een trend die door de hele voetbalwereld gaat en ook onze Tricolores zijn ermee bezig. Spelers van het eerste elftal, supporters en jeugdspelers; iedereen doet mee. De challenge houdt in dat je eerst je handen wast en vervolgens een bal zo vaak mogelijk hooghoudt. Onder andere jeugdspelers Daan Santegoets, Job van Heeswijk en Dani Ercan gooiden hun beste hooghoud-skills in de strijd in deze #StayAtHomeChallenge. Klik hier om naar ons Instagram-account te gaan. 

Toin Damen

Laatste nieuws