Update verbouwing Koning Willem II stadion
Fotografie door
Willem II Media

Met ingang van 1 november 2022 is Willem II eigenaar geworden van het Koning Willem II stadion, waarmee een lang gekoesterde wens in vervulling is gegaan. Een voorwaarde van de koopovereenkomst tussen de Gemeente Tilburg en Willem II was dat er een aantal aanpassingen op het gebied van veiligheid aan het stadion moeten worden verricht, anders had de Gemeente Tilburg dit zelf gedaan. Daarnaast verbetert de club de horeca- en sanitaire voorzieningen voor haar supporters waardoor er meer comfort is en het stadion toekomstbestendig wordt.

We begrijpen dat er veel vragen zijn over deze aanpassingen. Op dit moment zijn de eerste werkzaamheden al zichtbaar en de club geeft graag uitleg over de fasering van het bouwplan. Allereerst blijft het open karakter van het stadion behouden, wat betekent dat supporters elkaar voor en na de wedstrijd kunnen blijven ontmoeten, bijvoorbeeld in Café D’n Beitel en de fanshop.

Fasering
Door onder andere late leveringen van bouwmaterialen en de strenge deadlines heeft de club besloten om de verbouwing in twee fases te plannen.

Fase 1
In de eerste fase zullen supporters van de thuisvakken niet veel merken van de verbouwing. Het commandocentrum wordt uitgebreid en er wordt een nieuw camerasysteem aangelegd. Daarentegen zal het bezoekersvak wel worden aangepast met doorzichtige wanden, waarvan de eerste veranderingen al zichtbaar zijn. Dit is één van de afspraken met de Gemeente Tilburg en is nodig om voorbereid te zijn op fase 2 van het bouwplan.

Fase 2
De tweede fase van de verbouwing vindt plaats in de zomer van 2024. Supporters zullen deze aanpassingen aan het stadion wel merken. Hieronder volgt een opsomming:

  • Er komen meer horecapunten en sanitaire voorzieningen, zowel op de stadionring als onder de tribunes, waardoor lange wachtrijen verdwijnen.
  • Het stadion wordt opgedeeld in sectoren, ieder met een eigen ingang, om overcrowding te voorkomen.
  • De ingangen, voorzien van tourniquets, verhuizen naar de hoeken van het stadion. Je loopt dan via de onderzijde van de tribune naar je zitplaats. De gracht tussen het veld en de tribunes wordt daarom deels gedempt.
  • De sectoren zijn van elkaar gescheiden, dit betekent onder andere dat er ook een laag hekwerk komt tussen de vakken F en G, waar gemakkelijk overheen gekeken kan worden. De desbetreffende seizoenkaarthouders zijn daar bij de start van de seizoenkaartcampagne al over geïnformeerd.
  • Het verlaten van het stadion gaat via de bekende rolluiken en trappen aan de buitenzijde van het stadion.

Zodra fase 2 van de verbouwing van start gaat, zal de club de supporters via de bekende kanalen wederom informeren.

Bericht delen