Update over aflopende contracten

Update over aflopende contracten

De wegen van Victor van den Bogert, Ole Romeny en Willem II scheiden na dit seizoen. De koopoptie in de huurovereenkomst van Romeny wordt niet gelicht en de aflopende verbintenis van Van den Bogert wordt niet verlengd.

Voor Van den Bogert betekent het dat hij na tien jaar vertrekt uit Tilburg. De verdediger (21) maakte vanaf zijn elfde jaar deel uit van de Willem II Voetbalacademie en in 2019 debuteerde hij in het eerste elftal. Daarin kwam hij tot negen officiële wedstrijden. ‘Helaas heb ik niet de doorbraak kunnen maken waar ik op hoopte. Ik ga een nieuw avontuur tegemoet en ga op zoek naar een club waar ik wekelijks aan speeltijd denk te komen. Dat is wat ik wil en waar ik voetballer voor ben. Ik wil de club bedanken voor afgelopen tien jaar. Ik heb genoten van de minuten die ik gekregen heb, van de supporters, de trainingskampen, de bekerfinale en de Europa League. Herinneringen die me altijd bij zullen blijven. De komende maanden blijf ik me waar dat kan volledig inzetten voor de club en we gaan er samen alles aan doen om erin te blijven’, zegt Van den Bogert.

Van den Bogert verlaat Willem II na tien jaar.

Optie Romeny niet gelicht
Ole Romeny wordt dit seizoen gehuurd van eerste divisionist N.E.C. en kwam in elf wedstrijden in actie. Willem II heeft op basis van de samenwerking besloten de koopoptie in het huurcontract van de aanvaller niet te lichten. 

Heerkens en Peters
Freek Heerkens en Jordens Peters beschikken over aflopende contracten die formeel zijn opgezegd. Joris Mathijsen daarover: ‘Freek en Jordens hebben een mooie staat van dienst en betekenen veel voor Willem II. Met beiden hebben we een aantal keer gesproken over de toekomst. Met Freek hebben we de intentie door te gaan en volgen gesprekken over een nieuw contract. Voor hem is het nu hoofdzaak goed te revalideren om in de laatste fase van het seizoen ook op het veld van waarde te zijn voor Willem II. Samen met Jordens wordt het besluit over zijn toekomst bij de club na afloop van het huidige seizoen genomen. Zodra er duidelijkheid is maken we dat uiteraard bekend. Zowel Freek als Jordens geeft aan dat lijfsbehoud en het clubbelang op dit moment op één staan. Dat zegt veel over hun betrokkenheid bij de club.’ 

Dinsdag werd bekend dat de optie in het contract van Driess Saddiki is gelicht

Toin Damen, Geert van Erven

Laatste nieuws