Uitkomst overleg tussen KNVB en clubs

De wedstrijden in de Eredivisie en Eerste Divisie die komend weekend niet in de provincie Noord-Brabant plaatsvinden, gaan met aanwezigheid van supporters door. Dat is een van de uitkomsten van het overleg dat de KNVB vandaag met clubs uit beide divisies had. 

Dinsdag maakten de Brabantse veiligheidsregio’s bekend dat het betaald voetbal in onze provincie is afgelast. Daarop volgde woensdag het besluit om ook een streep te zetten door al het amateurvoetbal in Noord-Brabant. Ook alle wedstrijden van de Willem II Voetbalacademie gaan zaterdag 14 maart niet door. 

Het overleg in Zeist heeft geleid tot de volgende conclusies:

♦ We volgen de overheid, want daar zitten deskundigen. Dit doen we ook op nadrukkelijk verzoek van de overheid. We begrijpen de maatschappelijke impact van het zelf nemen van ingrijpende beslissingen in deze situatie.

♦ We willen zolang mogelijk wedstrijden met publiek laten spelen. Pas in het laatste stadium van de competitie, als echt niet meer geschoven kan worden, dan hanteren we dit noodmiddel. Dit heeft absoluut niet onze voorkeur.

♦ Afgesproken is om in deze situatie zoveel mogelijk gezamenlijk op te trekken tussen KNVB, clubs, Eredivisie en Coöperatie Eerste Divisie en dat iedereen zich zo flexibel mogelijk probeert op te stellen. Het gaat tenslotte om een zeer uitzonderlijke situatie die niemand had voorzien.

Veiligheid en gezondheid

Uiteraard staat de veiligheid en gezondheid bovenaan bij alle betrokkenen. Bepaalde maatregelen zullen echter ook organisatorische en financiële uitdagingen voor de voetbalwereld met zich meebrengen. Hierover blijven de partijen ook in gesprek.

Contact met overheid

Mogelijk heeft de verspreiding van het Corona-virus dus ook na aanstaand weekend invloed op het betaald voetbal. Over de doorgang van de wedstrijden in de komende speelronden heeft de KNVB nauw contact met de overheidsinstanties. 



Advies voor supporters

Tenslotte wordt alle bezoekers van voetbalwedstrijden het volgende geadviseerd.

♦ Neem de adviezen van het RIVM goed in acht;

♦ Volg de voorzorgsmaatregelen zoals:

   - Schud geen handen

   - Was jouw handen regelmatig met water en zeep, ook in het stadion

   - Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog

   - Gebruik papieren zakdoekjes

Voor supporters met ziekteverschijnselen blijft het advies om sociale contacten te beperken en thuis te blijven.

 

Bericht delen