Twee keer naar De Kuip, in één seizoen

Twee keer naar De Kuip, in één seizoen

Willem II trapt zaterdag om 19.45 uur af in De Kuip tegen Feyenoord. Nauwelijks zes weken later volgt een reprise in hetzelfde stadion maar tegen een andere tegenstander: Ajax, in de bekerfinale. Twee keer een volle Kuip in nog geen twee maanden tijd… dat kan niet anders dan spectaculair worden.   

Laatste winst in 2014
Dat de Kuip een lastige hindernis is voor de Tilburgers bewijzen de statistieken. Van alle 47 wedstrijden in competitief verband nam Willem II slechts zes keer de volle buit mee uit Rotterdam: Feyenoord trok 38 keer aan het langste eind. De laatste thuiswedstrijden tegen Willem II leverden overwinningen op voor de Rotterdammers: 1-0, 1-0 en 5-0. Willem II boekte de laatste overwinning in het seizoen 2014-2015 (1-2), toen Frank van der Struijk en Samuel Armenteros voor de Tricolores scoorden. 

Voorbeschouwing gaat verder onder video


El Hankouri en Tapia
De goede onderlinge verstandhouding tussen beide clubs komt bijvoorbeeld tot uiting in de (ver)huur van spelers die bij de Rotterdamse club niet op een vaste plaats kunnen regelen. Vorig jaar liet Mo El Hankouri in het rood-wit-blauw zien waarom hij een groot talent is, dit jaar excelleert Renato Tapia op het middenveld bij Willem II en solliciteert daarmee naar wellicht een nieuw avontuur.

Grillig
Feyenoord presteert dit seizoen wat grillig voor haar doen, zeker buiten De Kuip. Zeperds tegen De Graafschap, FC Zwolle en FC Groningen werden afgewisseld met puike prestaties tegen PSV (2-1) en natuurlijk de historische topper tegen Ajax: 6-2. De balans tot dusver opmakend: een derde plaats met 47 punten uit 25 wedstrijden (17 minder dan koploper PSV) en een doelsaldo van +23. 

Orkun Kökcü
Bij Feyenoord bereikte de pas 18-jarige Orkun Kökcü deze week een principeovereenkomst over zijn contractverlenging tot 2023. Een van de revelaties van dit seizoen maakte 9 december 2018 zijn debuut op het hoogste niveau als invaller in de uitwedstrijd tegen FC Emmen. Daar scoorde hij meteen een doelpunt en leverde hij een assist. Afgelopen wedstrijd tegen Vitesse was Kökcü wederom trefzeker. Bij Feyenoord keren waarschijnlijk Kenneth Vermeer (ex-Willem II) en Tonny Vilhena terug in de selectie, Jeremiah St. Juste is er in ieder geval niet bij. Bij Willem II ontbreekt Meißner door een schorsing. 


 

Laatste nieuws