Tumultueus duel eindigt in gelijkspel

Willem II heeft vrijdagavond met 1-1 tegen Almere City gelijkgespeeld. In de eerste helft kwamen de Tricolores op achterstand door een penalty die door Jeremy Hilterman werd benut. In de tweede helft zorgde een kopbal van Jeremy Bokila nog voor een punt.

In een wederom uitverkocht Koning Willem II stadion aasden de Tricolores op eerherstel na de bekeruitschakeling eerder deze week. Het waren echter de gasten uit Almere die voor het eerste gevaar zorgden. Voormalig Willem II-jeugdspeler Jeremy Hilterman schoot de bal onfortuinlijk in het zijnet. Hetzelfde lot trof een kopbal van Jeremy Bokila twee minuten later.

Achterstand

Na een dik kwartier kon Anthony Limbombe alleen op keeper Kostas Lamprou afgaan. De goalie probeerde in een uiterste poging eerder bij de bal de zijn, maar daardoor torpedeerde hij Limbombe, blesseerde zichzelf en ontving hij een gele kaart. Nadat hij door de medische staf weer was opgelapt nam hij plaats onder de lat, maar kon niet voorkomen dat Hilterman via de onderkant van de lat de bal in het doel schoot: 0-1.

Tumult

Willem II leek steeds meer tegen zichzelf te gaan voetballen en slaagde er niet meer in om kansen te creƫren. De onvrede op de tribunes nam hoorbaar toe. Aan het begin van de vijf minuten extra speeltijd leek Erik Schouten de Tricolores toch nog op gelijke hoogte te brengen, maar de treffer werd wegens buitenspel afgekeurd en Nick Doodeman ontving daarop in het tumult wat ontstond een gele kaart. Enkele toeschouwers meenden bier op het veld te moeten gooien, waarop scheidsrechter Laurens Gerrets besloot de wedstrijd te staken.

Over een andere boeg

Nog voordat scheidsrechter Gerrets de wedstrijd hervatte, greep trainer Kevin Hofland in. Hij wisselde maar liefst drie spelers: Michael de Leeuw, Nick Doodeman en Jesse Bosch bleven aan de kant en in hun plaats kwamen Jizz Hornkamp, Matthias Verreth en Joeri Schroijen. De tweede helft was amper begonnen of Leeroy Owusu dribbelde de zestien in en gaf een prima voorzet op Hornkamp welke binnenschoot, echter de treffer werd opnieuw, al dan niet terecht, wegens buitenspel afgekeurd.

Gelijkmaker

Niet lang daarna had Willem II alle geluk van de wereld toen een afstandsschot van Lance Duijvestijn door Lamprou verkeerd werd beoordeeld. De bal sprong via zijn handen op de buitenkant paal terug het veld in. Op 2/3 van de wedstrijd wist Willem II voor de derde maal de bal in het doel te werken en ditmaal reglementair volgens het arbitrale trio. Een vrije trap van Owusu kwam op het hoofd van Jeremy Bokila en deze kopte raak: 1-1.

Punt

Met het ingaan van het laatste kwartier reageerde Lamprou adequaat op een inzet van Duijvestijn. Vervolgens zette Willem II aan voor een slotoffensief, maar tot grote kansen kwam het niet meer. In de blessuretijd probeerde Almere City nog met de winst uit Tilburg te vertrekken, maar door kunst en vliegwerk wist Willem II een punt uit de strijd te halen.