Trainingskamp Dag 2: hard werken onder donkere wolken

Onder regenachtige omstandigheden heeft Willem II vandaag in Portugal de tweede trainingsdag volbracht. Was het maandag nog droog en bij vlagen zonnig, dinsdag gunde de bewolking de Tricolores geen enkel zonnestraal en vooral neerslag.

De ochtendtraining begon onder leiding van conditietrainer Werner Martens met een loopoefening. Enkele tientallen keren moesten de spelers de te overbruggen afstand van zo’n 20 meter tussen de welbekende ‘piepjes’ afgelegd hebben. Het was tevens het eerste trainingsarbeid van nieuweling Damil Dankerlui. Ondertussen werkten de niet fitte Bartholomew Ogbeche, Fernando Lewis, Ismail Azzaoui en Dylan Ryan evenals een dag eerder aan een individueel programma. 

Van der Linden naar huis
Jop van der Linden keek vanaf een stoel als een boer met kiespijn toe. De verdediger raakte ’s maandags al geblesseerd en verliet tijdens de lunch het trainingskamp om in Nederland verder te werken aan zijn herstel. 

Complimenten
Tijdens de middagtraining werd minstens zo intensief getraind als tijdens de ochtendsessie. Op het natte en snelle veld werd het tempo tijdens de partijvorm flink opgevoerd en werden de duels op het scherpst van de snede aangegaan. Trainer Erwin van de Looi gaf dan ook terecht met regelmaat complimenten. In de stromende regen keerde Willem II even voor de klok van half zes terug naar het Colina Verde resort om te dineren en te rusten na het harde arbeid op het trainingsveld. 

Laatste nieuws