'TOP Oss is een onvoorspelbare ploeg'
Fotografie door
Willem II Media

Tussen de gestaakte derby tegen NAC en het restant daarvan in neemt Willem II het vrijdagavond in eigen huis op tegen TOP Oss. Een bijzondere anderhalve week voor de Tricolores, die in de strijd om plek 3 ook de Ossenaren willen verslaan.  

De bijzondere avond in Breda was ook zaterdag bij de staf en selectie nog het gespreksonderwerp. ‘We hadden liever sneller na het definitief staken duidelijkheid gehad. Als je voordat een wedstrijd begint weet wat na bepaalde gebeurtenissen de consequentie is, dan is er naderhand ook geen discussie meer. Dan hoeft niet meer overlegd te worden hoe de wedstrijd afloopt en wanneer die eventueel ingehaald moet worden. Dan is er sneller duidelijkheid in plaats van onzekerheid’, zegt trainer Reinier Robbemond. 

Onvoorspelbaar TOP 

Na de vrije zondag werden de pijlen op TOP Oss gericht. Robbemond vindt TOP Oss een tamelijk onvoorspelbare ploeg. ‘Klaas Wels (trainer TOP, red.) is een trainer die zijn ploeg op verschillende manieren laat spelen. De ene wedstrijd willen ze tot een goed resultaat komen door zich in te metselen en vooruit te verdedigen en de andere wedstrijd zijn ze aanvallend ingesteld. Het is lastig om verwachtingen uit te spreken, maar hoe dan ook: we gaan in eigen huis natuurlijk voor de winst.' 

Schroijen onzeker

Robbemond kan vrijdagavond weer beschikken over Dani Mathieu. De aanvallende middenvelder moest de afgelopen vijf wedstrijden aan zich voorbij laten gaan. Of Joeri Schroijen fit genoeg is, is op dit moment nog de vraag. De aanvaller moest donderdagochtend de training voortijdig verlaten. Freek Heerkens en Nick Doodeman zijn er niet bij. Erik Schouten is ondanks zijn vijfde gele kaart in de derby gewoon inzetbaar. Die schorsing zit hij pas na het restant van NAC - Willem II uit. 

Willem II – TOP Oss is bij ESPN enkel te zien via het schakelkanaal. Via Willem II Radio (JUKE) en het Matchcenter blijf je op de hoogte van het wedstrijdverloop. 

 

Bericht delen