Thank you, Pavli!

Na 82 wedstrijden en 33 goals in het rood-wit-blauw verruilt Vangelis Pavlidis Willem II voor AZ. De Griekse spits heeft in Alkmaar een contract voor vier seizoenen getekend. 

Pavlidis werd in 2019 voor vijf maanden gehuurd van Vfl Bochum. Drie dagen nadat de huurovereenkomst rond was, maakte hij als invaller zijn debuut in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Met het doorkoppen van de bal stond hij aan de basis van de late 2-0 van zijn landgenoot Marios Vrousai. 

Afbeelding
Pavli
Pavlidis en Vrousai na hun succesvolle debuut in de wedstrijd tegen NAC.

2022

Met de tijdelijke komst van Alexander Isak moest ‘Pavli’ genoegen nemen met een plek op de linkerflank. In zijn rol als buitenspeler annex spits overtuigde hij met vier goals, vijf assists en goed spel de supporters en de club, waardoor de optie in zijn contract werd gelicht en Pavlidis werd vastgelegd tot de zomer van 2022. 

In de spits

In het seizoen 2019-2020 mocht Pavlidis zich volledig op de spitspositie richten. Mede door een goede seizoenstart (vier goals in drie duels) riep Griekenland-bondscoach John van ’t Schip hem voor het eerst op voor de nationale ploeg. In het afgelopen seizoen kwam hij tot veertien goals, waarvan twee in de Europa League-kwalificatiewedstrijd tegen Progrès Niederkorn. Daardoor is hij gedeeld Europees topscoorder van de Tricolores.

Wereldgoal

In zijn laatste wedstrijd (Fortuna-thuis), had hij met een absolute wereldgoal een aandeel in de cruciale 2-1 overwinning, waardoor het Eredivisieschap werd veiliggesteld. Door zijn goals, strijdlust, vuile meters werd hij door de supporters van Willem II uitgeroepen tot speler van het seizoen 2020 – 2021. 

Vangelis, bedankt voor je grote inzet, professionaliteit, goals, vriendelijkheid en je voorbeeldige teamgeest. We wensen je veel geluk en succes bij AZ.

Bericht delen