Terugblik / Een wisselvallig vervolg

Terugblik / Een wisselvallig vervolg

Na slechts 26 competitiewedstrijden zit voor Willem II het seizoen 2019 – 2020 erop. Het was een mooi seizoen met enkele fantastische overwinningen en plaatsing voor de tweede voorronde van de UEFA Europa League als loon naar werken. In meerdere terugblikken vatten we het seizoen voor je samen. Vandaag: september en oktober. Klik hier om naar de eerste terugblik te gaan. 

SEPTEMBER
Op de eerste dag van september komt Feyenoord op bezoek. De Rotterdammers wordt het vuur aan de schenen gelegd en vooral na de rust komt de ploeg van Jaap Stam amper over de middenlijn. Scoren doet Willem II niet, Feyenoord wel. Na een ongelukkig moment van de debuterende Justin Ogenia, schiet Steven Berghuis vanaf de stip rakelings langs de vingertoppen van Timon Wellenreuther de eindstand binnen: 0-1. 


Kwart over elf
Doordat 31 augustus (slotdag van de transfermarkt) in het weekend valt, kunnen clubs tot en met maandag 2 september zaken doen. Miquel Nelom tekent tot het einde van het seizoen. Mike Trésor Ndayishimiye heeft de eer die dag de laatste getransfereerde speler te zijn. Om 23.15 uur verwerkt de KNVB de huurdeal tussen N.E.C. en Willem II. Toch is ‘Magic Mike’ niet de laatste nieuweling. Een week later komt Jhonny Quiñonez over van SD Aucas en eind september wordt doelman Georgios Strezos toegevoegd. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Trésor💎

Een bericht gedeeld door Willem II Tilburg (@willemii) op


Pavlidis en Vrousai opgeroepen
Griekenland-bondscoach John van ’t Schip haalt Vangelis Pavlidis en Marios Vrousai voor het eerst bij de nationale selectie. In het interlandweekend van september debuteren ze beide tegen Finland. Door het verlies (1-0) is het EK voor de Grieken bijna onhaalbaar. Mats Köhlert wordt voor het eerst opgeroepen voor Jong Duitsland.

Hard onderuit
Bij de competitiehervatting in Almelo lijdt Willem II een forse nederlaag. Door tot dan toe de zwakste wedstrijd van het seizoen te spelen, wordt met 4-1 verloren. ‘Er ging te veel fout in de verdediging en ook aanvallend brachten we te weinig. Verliezen is dan een logisch gevolg’, concludeert Adrie Koster. Na drie nederlagen en drie zeges staan Willem II op plek acht. 


Herstel tegen VVV
Tegen VVV, dat evenveel punten heeft, wordt de draad weer opgepakt. Pavlidis schiet halverwege de eerste helft vanaf elf meter tegen doelman Kirschbaum, maar tikt in de rebound de winnende treffer alsnog binnen: 1-0. Het hoge aantal supporters dat tegen de middenmoter uit Venlo het Koning Willem II stadion weet te vinden, zegt veel over de goede stemming die rondom de club heerst: 13.227. Écht bij de groep
Keeper Connor van den Berg en middenvelder Rick Zuijderwijk worden officieel aan de selectie toegevoegd. De twee jeugdspelers trainen al sinds de voorbereiding van het seizoen mee en krijgen het nieuws op bijzondere wijze te horen.


Pijnlijke middag
Op de laatste speeldag van september rijdt de spelersbus naar stadion Galgenwaard voor FC Utrecht – Willem II. Het wordt een pijnlijke middag. De Utrechtenaren moeten bij een 0-0 stand kort na rust met tien man verder (rood voor Guwara), maar van de overtalsituatie weet Willem II niet te profiteren. Sterker nog: in de laatste drie minuten scoort FC Utrecht tweemaal.

OKTOBER
AZ komt begin oktober op bezoek in Tilburg. De Alkmaarders liggen de Tricolores de laatste wedstrijden goed. Willem II staat negende, AZ op plek drie. In het kader van de 'Week tegen de eenzaamheid' lopen geen kinderen, maar ouderen mee het veld op. Tijdens de wedstrijd komt Willem II op achterstand: vanaf de stip schiet Teun Koopmeiners zijn ploeg halverwege de eerste helft op voorsprong. Binnen tien minuten brengt Mats Köhlert het rood-wit-blauw op gelijke hoogte. Na de rust blijft Marios Vrousai achter in de kleedkamer. Mike Trésor Ndayishimiye speelt de tweede helft en geeft zijn visitekaartje af. Dé kans op de 2-1 krijgt Vangelis Pavlidis vanaf elf meter, maar de Griek schiet vijf minuten voor tijd hoog over…


Zeven internationals
In het interlandweekend van oktober levert Willem II maar liefst zeven internationals. Onze twee Griekse spelers zijn door bondscoach John van 't Schip weer uitgenodigd. Tegen Bosnië en Herzegovina maakt Pavlidis zijn eerste goal voor Griekenland.

Blaffen, niet bijten
Tegen promovendus FC Twente heeft Willem II het zwaar. Nadat Marios Vrousai in de zesde minuut uit een mooie voorzet van Freek Heerkens binnen knikt, wil de tweede treffer maar niet komen. Daardoor voeren de Tukkers vooral in de tweede helft de druk op. FC Twente blaft wel, maar bijt niet. Mede door goede ingrepen en leiderschap van het centrale duo Peters-Holmén trekt Willem II de drie punten over de streep. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

3 punten in the pocket!👌 #WillemII #TweWil #Awaydays #Tilburgontour #TilburgTifosi #Enschede #Voorniemandbang

Een bericht gedeeld door Tilburg Tifosi Official (@tilburgtifosi) op


KingSide 40 jaar
De dagen in aanloop naar de derby tegen RKC staan in het teken van de 40-jarige verjaardag van de KingSide. Wat in 1979  'onder de oude klok' begon, is na vele jaren uitgegroeid tot een van de meest sfeervolle tribunes van Nederland. Voorafgaand aan Willem II – RKC komen supporters buiten de KingSide samen om de KingSide-verjaardag te vieren.  

Derby
Voor het eerst sinds 2012 speelt Willem II weer een competitiewedstrijd in Tilburg tegen RKC. Tilburg Tifosi is achter de schermen weer weken bezig geweest met het voorbereiden van een mooie sfeeractie op de jarige KingSide. 

Binnen twintig minuten staat de 2-1 eindstand al op het scorebord. Freek Heerkens kopt vanuit een vrije trap in de verre hoek binnen en Pol Llonch schiet vanuit de draai hard binnen. De nipte derbyzege betekent met negentien punten uit elf wedstrijden de beste seizoenstart van de eeuw. Willem II klimt naar plek 6. 


1896 vs. 1896
Voor de eerste bekerwedstrijd gaat Willem II naar geboortejaargenoot HVCV Quick in Den Haag. Tegen de derde divisionist stuurt Adrie Koster op Jordens Peters (voorzorg) en Pol Llonch (geschorst) na, alle basisklanten het veld in. Met drie treffers wordt Ndayishimiye het goudhaantje. Paul Gladon schiet zijn eerste Willem II-treffer binnen: 0-4. Wie drie keer scoort, houd de wedstrijdbal. Toch, Mike?
 


November en december
In de volgende terugblik: november en december, de maanden waarin Willem II een lange reeks ongeslagen bleef. 
Heb je een seizoenkaart? Dan wijzen we jou er graag op dat je t/m 2 juni je seizoenkaart verlengen kunt. Check hieronder alle info!

Toin Damen / Geert van Erven / Willem II Media

Laatste nieuws