Terugblik / De opstart en opening

Terugblik / De opstart en opening

Na slechts 26 competitiewedstrijden zit voor Willem II het seizoen 2019 – 2020 erop. Het was een mooi seizoen met enkele fantastische overwinningen en plaatsing voor de tweede voorronde van de UEFA Europa League als loon naar werken. In een terugblik, verdeeld over de komende weken, vatten we het seizoen voor je samen. Vandaag: de opstart en eerste speelronden van het seizoen. 

JUNI - JULI 
Willem II begint op 24 juni met de eerste veldtraining aan het seizoen. Twee nieuwelingen, Mats Köhlert en Ché Nunnely, zetten voor het eerst voet op het Tilburgse gras. Twee dagen later sluit doelman Piet Velthuizen ook aan. Hij houdt bij Willem II zijn conditie op peil. Op 29 juni wordt in Diessen de traditionele openingswedstrijd van het seizoen met 0-4 gewonnen. Daniel Crowley, op dat moment nog Willem II’er, scoort eenmaal. 

Terug op oude nest
Martin van Geel begint op 1 juli als algemeen directeur bij Willem II. De oud-speler en voormalig technisch directeur neemt het stokje over van interim-directeur Jan Hijzelendoorn. ‘Het is een uniek moment om voor de derde keer terug te keren bij de club waar mijn carrière begon. Ik heb enorm veel zin om met iedereen binnen Willem II aan de slag te gaan en de club verder door te ontwikkelen.'

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🤝 Welkom en veel succes, Martin! #VanGeel

Een bericht gedeeld door Willem II Tilburg (@willemii) op

Holmén komt
Terwijl de voorbereiding in volle gang is verlaten drie spelers de club. Atakan Akkaynak wordt verhuurd aan het Turkse Çaykur Rizespor. Thomas Meißner vertrekt naar Puskás Akadémia (Hongarije) en Daniel Crowley keert bij Birmingham FC terug naar zijn roots. Sebastian Holmén kiest ervoor om na vier seizoenen Dinamo Moskou voor twee jaar te tekenen bij Willem II. Doordat het aantrekken van nieuwe spelers even op zich laten wachten en het geduld van supporters getest wordt, haakt de club op social media in. 

Vriendschappelijk
In de voorbereiding wordt in juli gewonnen van KV Oostende (2-1) en TOP Oss (2-0), gelijkgespeeld tegen Zulte in Waregem (1-1) en verloren van Sparta Rotterdam (0-3). In het weekend voordat de Eredivisie begint, wordt op de afgelaste Koningsdag met 2-1 van OFI Kreta gewonnen. Met zeven goals geeft de nieuwe aanval (Köhlert, Pavlidis, Nunnely) in de voorbereiding zijn visitekaartje af. 

Links: Willem II-supporters in Waregem. Rechts: Pavlidis tegen OFI Kreta. 

Henk van Meel
Enkele dagen voordat Willem II het seizoen in Zwolle opent, komt plotseling Henk van Meel te overlijden. Henk was clubraadlid van Willem II en lange tijd bestuurslid van de Supportersclub Willem II, waarvoor hij onder andere zorg droeg voor de website en het magazine. Ook zette hij zich voor de Willem II Voetbalacademie regelmatig in. 

Henk van Meel overleed 29 juli 2019 op slechts 48-jarige leeftijd

AUGUSTUS 
Vrijdag 2 augustus is PEC Zwolle – Willem II het eerste affiche van 2019-2020. Lennart Thy is de eerste doelpuntenmaker van het seizoen, maar Vangelis Pavlidis wordt met twee goals de eerste topscoorder. Door een eigen goal van Clint Leemans wint Willem II uiteindelijk met 1-3. Daardoor staan de Tricolores bovenaan.

Afscheid Henk
Een paar dagen later is de afscheidsdienst van Henk van Meel. Honderden Willem II’ers wonen het afscheid bij. Bij de wedstrijd in Zwolle stond het uitvak met een groot spandoek en applaus in minuut 48 ook stil bij het verlies van Henk. 

Links: het spandoek in Zwolle. Rechts: supporters brengen voor de afscheidsdienst met een indrukwekkend eerbetoon een laatste groet aan Henk 

10.000
Nog voor de eerste thuiswedstrijd wordt de tienduizendste seizoenkaart gekocht. Dat betekent dat minstens 72% van de stoeltjes in de thuisvakken dit seizoen een vaste eigenaar hebben. 

Thuis onderuit
In speelronde 2 kan de ploeg van Adrie Koster in Tilburg de goede start geen vervolg geven. Vitesse wint met 0-2. Pavlidis ontbreekt vanwege een knieblessure. Voor de wedstrijd krijgt Pol Llonch van supporters de gouden schoen: hij is speler van het seizoen 2018 - 2019 geworden. Jeugdspeler Rick Zuijderwijk en nieuweling Paul Gladon maken na de rust hun debuut. Willem II zakt naar plek 9. 


Sittards waterballet
Bij de uitwedstrijd tegen Fortuna keert Pavlidis terug. Samen met zijn landgenoot Marios Vrousai schiet hij Willem II naar de tweede (uit)zege: 2-3. Evenals PEC komt ook Fortuna eerst op voorsprong. Doelpuntenmaker Vitalie Damascan schiet kort na rust ook de aansluitingstreffer binnen, waardoor het tot het laatste fluitsignaal spannend blijft in de stromende regen.


Het voordeel van de stromende regen: het maakt het vieren van de zege nóg leuker. 


Slecht nieuws
Fernando Lewis viel tegen Fortuna uit. Uit onderzoek naar zijn knie komt slecht nieuws: hij staat voor langere tijd aan de kant. De rechtsback begint enkele weken na zijn operatie in Zeist aan het herstel. Als vervanger wordt voor het restant van het seizoen Bart Nieuwkoop gehuurd van Feyenoord. In de laatste week van augustus wordt ook Elton Kabangu aan de selectie toegevoegd. 

Köhlerts beauty’s 
FC Emmen-thuis is de wedstrijd van Mats Köhlert én Tilburg Tifosi. Bij de opkomst van beide elftallen prijkt niet op de KingSide, maar over de gehele lange zijde een megadoek met daarop de tekst ‘Tilburg, de stad waar wij van houden’. Ruim anderhalf uur later houdt ook Tilburg van Mats Köhlert. Met twee wonderschone doelpunten (buitenkant links in de verre hoek en een harde knal via de onderkant van de lat) schiet hij Willem II naar een 2-1 overwinning op de Emmenaren.


Bij de ereronde is Fernando Lewis op krukken een van de supporters op de KingSide die de winnaars toezingt. Nadat hij het clublied inzet, ontstaat binnen een paar seconden een orkaan van geluid.

Door de overwinning staan we eerste, wat met een knipoog zeker even gevierd mag worden! Veel supporters maken van het moment gebruik om van de Teletekst-stand op het bord naast het kassagebouw foto's te maken. 

September en oktober
In de volgende terugblik: september en oktober.
Heb je een seizoenkaart? Dan wijzen we jou er graag op dat je t/m 1 juni je seizoenkaart verlengen kunt. Check hieronder alle info!

Willem II Media / Toin Damen / Geert van Erven

Laatste nieuws