Teleurstellend duel in Den Haag

Na een weinig opwindend duel in Den Haag is de thuisclub de gelukkige bezitter van de drie punten. Er viel nauwelijks iets de beleven in het Kyocera-stadion en het was dan ook niet vreemd dat de enige treffer tot stand kwam uit een spelhervatting. Willem II kon geen vervolg geven aan de winstpartij tegen FC Groningen en incasseerde de zesde nederlaag van het seizoen.

Willem II begon aan het duel in de Hofstad met één wijziging in de opstelling ten opzicht van het duel vorige week in Tilburg. De van een blessure herstelde Van Anholt nam de plaats in de basis over van Freek Heerkens. De thuisploeg nam direct het initiatief maar hield dat slechts 10 minuten vol. Het had in dat tijdsbestek wel op voorsprong kunnen komen. Havenaar mocht al na 4 minuten uit schijnbare buitenspelpositie alleen op keeper Lamprou af maar de Griek tikte te bal over zijn doel. Even later plukt de Tilburgse doelman een voorzet weg voor het hoofd van diezelfde ADO-aanvaller, waardoor de Tricolores geen schade opliepen.

Onderbrekingen

Willem II kreeg daarna het duel meer in handen. Het leidde tot een kans van Ogbeche die de bal onvoldoende richting kon mee geven naar het ADO-doel. Vervolgens strandde een rush richting het Haagse doel van Tshimanga doordat de verdediger de bal te ver voor zich uitspeelde. Materiaalpech bij Peters en een lange blessurebehandeling van ADO-speler Jansen haalden de vaart uit de eerste helft, die daardoor wel 3 minuten langer duurde. Croux met een individuele actie en Ojo met een schot vonden beide keren in de slotfase van de eerste helft doelman Setkus op hun weg, waardoor beide teams met een 0-0 stand de kleedkamers opzochten.

Toch geen kopie eerste helft

Het begin van de tweede helft kende gelijkenis met het eerste bedrijf: opnieuw toonde ADO Den Haag zijn aanvallende intenties. Verschil was nu dat het wel tot scoren kwam en het overwicht, gesteund door de voorsprong, wist vast te houden. Een corner in de 55e minuut werd door aanvoerder Beugelsdijk ingekopt: 1-0. Willem II had moeite om in de buurt van het vijandelijk doel te komen, maar toen dat in de 65e minuut wel lukte had Croux de gelijkmaker kunnen scoren. Zijn schot ging helaas naast. Trainer Van de Looi bracht met een dubbele wissel (Haye en Calcan vervingen Croux en Abubakar) vers bloed binnen de lijnen. Maar ook in het vervolg van de wedstrijd, die door scheidsrechter Mulder met 5 minuten werd verlengd en waarin Schuurman nog inviel voor Van Anholt, kon Willem II geen aanspraak maken op een treffer.