Tegemoetkoming seizoenkaarthouders 2020-2021

Tegemoetkoming seizoenkaarthouders 2020-2021

Beste Willem II’er, 

Hoe groot de liefde van onze supporters voor de club is, is door de jaren heen op fantastische manieren getoond. Aan het steeds vollere Koning Willem II stadion, indrukwekkende sfeeracties, uitpuilende uitvakken en het warme onderlinge contact dat wij met onze supporters hebben, houden wij een gevoel van eenheid en trots over. Dat gevoel is en blijft voor altijd. Rood-wit-blauwe harten kloppen al bijna 125 jaar en hebben dieptepunten overwonnen en hoogtepunten gevierd. 

Al een jaar kunnen we onze gemeenschappelijke liefde voor Willem II niet delen op de manier waarop we dat het liefst doen. Samen. Met een collega op de lange zijde, met vriendjes in vak K of fanatiek met duizenden op de KingSide. Iedereen hunkert ernaar en mist elkaar. En wij missen jou. 

Sportief gezien doen we er alles aan om lijfsbehoud in de Eredivisie veilig te stellen. De resultaten vallen dit seizoen tegen, maar volgend jaar willen we mét jouw aanwezigheid en steun de opwaartse ontwikkelingen van de afgelopen jaren graag voortzetten. Om in deze moeilijke tijd naast sportief ook financieel gezond te blijven, heeft de club dit seizoen daartoe verschillende acties ondernomen. Er zijn verbouwingen uitgesteld, regelingen met sponsoren getroffen en loonoffers gebracht om vanuit verschillende hoeken een duit in het zakje te doen. 

Omdat we niet alleen jouw steun in woord en daad, maar ook financieel nodig hebben, doen we een beroep op al onze seizoenkaarthouders. Bij de seizoenstart waren we in de veronderstelling dat we na de winterstop iedereen weer zonder beperkingen konden verwelkomen. De realiteit is hard. Nog steeds zijn de stadions leeg. Om een fors omzetverlies van zes miljoen euro te voorkomen, vragen we onze seizoenkaarthouders om van het recht op een tegemoetkoming van de gemiste wedstrijden af te zien. Eenzelfde beroep doen we op onze sponsoren. Het valt ons zwaar dat verzoek aan duizenden Willem II-supporters te doen, maar in het belang van onze club kunnen we niet anders. 

We begrijpen dat het voor supporters geen gemakkelijk besluit is. Om die reden bieden we verschillende opties aan. Seizoenkaarthouders kunnen volledig, voor de helft en niet afzien van de tegemoetkoming, waarna – afhankelijk van de keuze – de gekozen optie in de vorm van een tegoed zichtbaar wordt in jouw account. Met dit tegoed kan een nieuwe seizoenkaart worden aangeschaft. Ondanks dat de toekomstperspectieven voor supporters bij voetbalwedstrijden in dit stadium onduidelijk zijn, hebben we er vertrouwen in dat onze supporters volgend seizoen de Tricolores weer in het stadion kunnen aanmoedigen.

Vanaf woensdag (12.00 uur) geven wij onze supporters gefaseerd de mogelijkheid om de keuze door te geven. In de e-mail of brief die je uiterlijk 29 maart ontvangt, staat aangegeven vanaf wanneer jij jouw keuze kunt doorgeven. We hopen van harte dat je ons ook nu en in de toekomst blijft steunen, zodat we in het jubileumjaar samen met jou en dankzij jouw hulp aan de ambities van de club kunnen blijven werken. 

Wij hebben respect voor ieders besluit, dat ongetwijfeld genomen wordt met een rood-wit-blauw hart. Seizoenkaarthouders die afzien van tegemoetkoming krijgen een uniek geschenk. Namens de gehele club bedanken wij jou bij voorbaat voor jouw keuze en hopen we je snel weer te zien in een gevuld Koning Willem II stadion. 

Met sportieve groet,

Joris Mathijsen en Martin van Geel 

Geert van Erven

Laatste nieuws