Technische avond bij technische groothandel DESTIL
Fotografie door
Toin Damen

Zo'n 160 sponsoren verzamelden zich dinsdagnamiddag bij de hoofdvestiging van onze hoofdsponsor DESTIL. Het bedrijfspand op industrieterrein Kraaiven in Tilburg was het decor van de jaarlijkse technische avond voor sponsoren.DESTIL-directeur René Kars heette de aanwezigen welkom en vertelde kort wat over het bedrijf, dat producten aan bouwbedrijven verkoopt. Verkoop via winkel en webshop leverde DESTIL afgelopen jaar een omzet van 135 miljoen euro op. DESTIL telt in Nederland 50 vestigingen en heeft een personeelsbestand van 550 medewerkers.De technische groothandel was eerder hoofdsponsor van Willem II. De voornaamste reden? 'Onze naamsbekendheid had een boost nodig, waardoor het voor ons eenvoudiger moet zijn om aan personeel te komen. Daarin zijn we nu al geslaagd', aldus Kars. Besteding transferinkomsten 

Daarna voelde Willem II-supporter en presentator Jeroen Latijnhouwers technisch directeur Joris Mathijsen en hoofdtrainer Adrie Koster aan de tand. Mathijsen is op technisch gebied voor het derde seizoen op rij actief bij Willem II, eerst als technisch manager en de afgelopen anderhalf jaar als technisch directeur. 'Een unieke kans', blikt Mathijsen terug. Uiteraard werd de td de vraag gesteld, wat er met de 'Frenkie-miljoenen' gaat gebeuren. 'Dat geld zal voornamelijk aan lange termijndoelen worden besteed', onthulde hij. Daarbij denkt Mathijsen aan het jeugdcomplex - waarvoor naar verwachting deze maand de benodigde handtekeningen gezet worden - en de verbouwing van het stadion. Ook gaf Mathijsen aan dat deze maand een eerste evaluatiegesprek met Koster gevoerd zal worden. 'Ik heb het in ieder geval goed naar mijn zin bij Willem II”, gaf Koster alvast een voorzet voor de gesprekken.

Rondleiding

Daarna was het tijd om in een aantal groepen door het bedrijf te worden rondgeleid. De vestigingen worden vanuit het centrale magazijn in Tilburg bediend. De eerste medewerkers arriveren ’s ochtends om 05.30 uur en de laatste gaan rond 22.30 uur naar huis. Er is een continue stroom van inkomende en uitgaande producten, wat een uiterst nauwkeurig logistiek proces vereist maakt. Na deze rondleiding stond een uitgebreide winterbarbecue klaar voor alle gasten.

Geen zesjescultuur

Als laatste kwamen Kars, aanvoerder Jordens Peters en assistent-trainer Gery Vink aan het woord. Kars vertelt dat DESTIL jaarlijks in september een Mystery Mountain-tocht organiseert voor het goede doel: Orange Babies. Afgelopen jaar was Tim Coronel daarvan de ambassadeur. Dit jaar nemen Leo Alkemade én Peters het stokje van hem over. De aanvoerder onthulde verder dat hij eind mei voor het eerst vader gaat worden en dat hij na zijn actieve loopbaan een organisatorische functie in de sportwereld ambieert. Als laatste kwam Vink aan het woord, die te allen tijde de lat voor hemzelf en zijn omgeving hoog legt. Vink heeft geen ambitie om hoofdtrainer te worden, maar als veldtrainer wil hij de spelers nog wel een flink aantal jaren inspireren om beter te worden. 'Met de juiste mensen en juiste filosofie, moet je ook met Willem II hoge ogen kunnen gooien. De norm moet goed zijn, geen zesjescultuur maar een acht of een negen', sprak hij gemotiveerd.

 

Bericht delen