Supporters geven KingSide opknapbeurt

Supporters geven KingSide opknapbeurt

In minder dan een maand tijd hebben ongeveer dertig fanatieke supporters de KingSide en vak E een metamorfose gegeven. Supportersgroeperingen Tilburg Tifosi, KingSide, KS79, stichting KingZine en Amigos Dos Amigos sloegen de handen ineen en pakten de binnenzijde van de tribunedelen aan. 

De achterwanden van de KingSide en vak E waren verouderd en werden de afgelopen weken in een nieuw jasje gestoken. Ook de grachtmuur heeft een upgrade gekregen. Op de geheel geverfde muur staat ‘Voor niemand bang’. De werkgroep die verantwoordelijk is voor het harde werk bestond uit supporters die alle timmer-, schilder- en graffitiwerkzaamheden voor hun rekening namen. 

Gehele breedte
Het resultaat mag er zijn. Over de gehele breedte van de KingSide is de naam van de fanatieke zijde en het oprichtingsjaar (1979) te zien. Daarnaast verwijzen andere schilderingen naar de stad Tilburg, de club en onze supporters. 

Supporters Kees (l) en Sywert (r) met Martin van Geel

Betere uitstraling
‘Met de opknapbeurt hebben beide tribunes een uitstraling gekregen die beter past bij de sfeer en beleving die de afgelopen jaren heerst in het Koning Willem II stadion. Hopelijk kunnen we weer heel snel genieten van een kolkende sfeer in het stadion. Tot die tijd kun je in ieder geval genieten van de nieuwe schilderingen’, laat de werkgroep weten.

Samenhorigheid
Martin van Geel: ‘Wij zijn trots op alle supporters die in het belang van de sfeer, beleving en club vele uren in dit mooie project hebben gestoken. Dit initiatief en het resultaat zegt veel over de betrokkenheid en samenhorigheid bij onze supporters. We bedanken jullie voor dit prachtig werk dat ongetwijfeld zal bijdragen aan de fantastische sfeer in ons stadion.’


Bekijk hieronder de video die de werkgroep liet maken van de metamorfose. 

 

Toin Damen

Laatste nieuws