Subtopper in Almere
Auteur
Guido Holman
Fotografie door
Geert van Erven, Toin Damen, ProShots

Het kleine Yanmar Stadion in Almere is zondagmiddag om 12.15 uur het decor voor de subtopper tussen Almere City FC en Willem II, de nummers vijf en zeven van de Keuken Kampioen Divisie. Bij de letterlijke en figuurlijke aftrap van de derde periode speelt Willem II voor het eerst met AVEC op de borst, dat een van de vier periodepartners is in het seizoen 2022 - 2023. 

 

Almere City is één van de ploegen in de KKD die de ambitie heeft om binnen niet al te lange tijd te promoveren naar de Eredivisie. Alex Pastoor is de trainer die dit traject vanaf januari 2022 begeleidt. Met Hedwiges Maduro, Jeffrey Talan en Serge van den Ban als assistenten heeft de technische staf veel voetbalervaring.

Afbeelding
Pastoor

Alex Pastoor.

Na een stroeve start heeft Almere City de weg naar boven ingeslagen. Naast de zeven nederlagen heeft de ploeg dit seizoen nog maar twee keer gelijkgespeeld. Thuis tegen Ajax en uit tegen Willem II stond het na 90 minuten 1-1. Ook in wedstrijden tegen de topploegen wordt goed partij gegeven. Koploper Heracles verloor in Almere met 3-2. In Zwolle verloor Almere met dezelfde cijfers.

 

Bekerwedstrijd

Almere City heeft een midweekse bekerronde in de benen. N.E.C. Nijmegen trok in Flevoland met 0-4 aan het langste eind. In de eerste helft waren beide elftallen gelijkwaardig, maar N.E.C. kwam uit het niets op 0-2. In de tweede helft wist Almere City de Eredivisionist geen pijn meer te doen. Het was de eerste bekerwedstrijd ooit die Almere City FC na de winterstop speelde. 

 

Anthony Limbombe


Afgelopen zomer verrasten de Almerenaren met het aantrekken van de pijlsnelle linksbuiten Anthony Limbombe. De Belg speelde eerder in Nederland voor N.E.C., voordat hij via Club Brugge, FC Nantes, Standard Luik en weer FC Nantes opnieuw in Nederland belandde. Voor N.E.C. kwam hij één seizoen in de eerste divisie uit, waarin hij maar liefst veertien doelpunten maakte. 

Afbeelding
Limbombd

Limbombe scoorde dit seizoen slechts twee goals in zestien wedstrijden voor Almere City. 

 

Reünie

Voor technisch directeur Teun Jacobs en de spelers Joshua Smits, Thibaut Lesquoy en Leeroy Owusu is de wedstrijd een weerzien met de club waar zij in het verleden op de loonlijst stonden. Jeredy Hilterman was één van de pareltjes van de jeugdopleiding van Willem II. De aanvaller van Almere City is dit seizoen met elf doelpunten clubtopscorer. 

 

Play-offs 

Als de voortekenen niet bedriegen kunnen beide ploegen zich dit seizoen minstens gaan opmaken voor de play-offs. Zeven jaar geleden kruisten Willem II en Almere ook de degens. Willem II streed om lijfsbehoud, Almere City voor promotie. Willem II trok zowel in Almere (0-1) als Tilburg (5-2) aan het langste eind. Op 25 april 2014 speelde Willem II voor het laatst een regulier uitduel in Almere. Ricardo Kip schoot de thuisploeg op voorsprong. Niek Vossebelt en Norair Aslanyan-Mamedov zorgden na rust voor de 1-2 eindstand. 

Almere City FC – Willem II begint zondag 15 januari om 12.15 uur en wordt live uitgezonden op ESPN 1. Daarnaast kun je het duel volgen via Willem II Radio (JUKE) en onze liveblog. 

Bericht delen