Strijdlustig Willem II houdt PSV op gelijke hoogte

Willem II – PSV Willem II heeft zaterdagavond in het Koning Willem II Stadion knap gelijkgespeeld tegen regerend landskampioen PSV: 0-0. Met dit gelijkspel stijgt Willem II voorlopig naar plek 14 op de ranglijst.

Kansen over en weer

In de eerste helft was het een gelijk opgaande strijd. Beide ploegen creëerden enkele (halve) kansen, maar zonder doeltreffendheid. Het eerste gevaar van Willem II kwam over de rechterflank via Jordy Croux; zijn voorzet was echter te scherp om Sol voor het doel in stelling te brengen. PSV werd voor het eerst echt gevaarlijk via Luuk de Jong. Een voorzet van Gastón Pereiro werd op doel gekopt door De Jong, maar Kostas Lamprou wist tot tweemaal toe redding te brengen. Willem II kreeg nog enkele goede mogelijkheden. Thom Haye schoot vanaf de rand van het strafschopgebied  hard op doel, maar Jeroen Zoet wist de bal uit het doel te houden. Na een halfuur leek scheidsrechter Liesveld een strafschop te onthouden na een charge van diezelfde Zoet op Croux, maar de leidsman besliste dat het spel door kon gaan.

PSV veel kansen, geen doelpunten

Aan het eind van de eerste helft kreeg PSV nog twee goede mogelijkheden. Het was Oleksandr Zinchenko die een goede vrije trap in huis had, maar Luuk de Jong ging kon zijn hoofd niet tegen de bal zetten. Ook Pereiro had een mogelijkheid, zijn sterke individuele actie werd op tijd afgestopt door aanvoerder Jordens Peters. Zowel PSV als Willem II slaagden er in de eerste helft niet in om door de defensie heen te breken.

Falkenburg voor Tshimanga

In de rust wisselse trainer Erwin van de Looi Derrick Tshimanga en bracht hij Erik Falkenburg in het veld. De Tricolores leverden veel strijd en speelden zonder ontzag voor de landskampioen. Halverwege de tweede helft heerste PSV, maar Willem II kwam deze fase zonder schade door.

Spannende slotfase

De grootste kans voor de Eindhovenaren moest toen nog komen. De kopsterke Luuk de Jong knikte rakelings naast, na een voorzet van Pereiro. Na deze mogelijkheid wist PSV niet meer tot echte uitgespeelde kansen te komen. Willem II bleef eveneens op zoek naar een late treffer, maar uiteindelijk werden de punten doelpuntloos gedeeld 0-0.