Strijden om plaats in het linkerrijtje

Strijden om plaats in het linkerrijtje

Het kalenderjaar 2018 zit er weer bijna op. Zowel Willem II als SC Heerenveen binden dit jaar nog vier keer hun kicksen onder voor het spelen van een wedstrijd. Drie keer voor de competitie en één keer in de strijd om de KNVB-beker. Allereerst zaterdagavond in het Koning Willem II stadion tegen elkaar.

De Friezen staan na veertien wedstrijden met zeventien punten op een negende plaats op de ranglijst. Willem II heeft samen met Fortuna Sittard en Excelsior zestien punten en bivakkeert op plaats elf. Kortom, de inzet van het duel is duidelijk: een plaats in het linkerrijtje is mogelijk. Het resultaat van Fortuna tegen AZ (vrijdagavond) moet dan wel in ons voordeel zijn. Siemen Mulder is door de KNVB aangewezen om het duel in goede banen te leiden. Vanuit Zeist houdt Edwin van de Graaf als videoarbiter een oogje in het zeil.

`1

Historie
Het affiche Willem II – SC Heerenveen is toe aan zijn 25e editie. Elf keer bleef de winst in Tilburg. Zeven keer nam SC Heerenveen de volle buit mee de bus in. Vorig seizoen was SC Heerenveen de baas. Willem II kwam op voorsprong door een doelpunt van Elmo Lieftink, maar Stijn Schaars en Yuki  Kobayashi zorgden als nog voor de Friese winst. Een maandje later nam Willem II revanche door de bekerwedstrijd met dezelfde cijfers te winnen. Ben Rienstra opende de score, Reza Ghoochannejhad maakte gelijk en Fran Sol bracht de eindstand op het scorebord.

Architecten
Daniel Crowley is de architect aan Tilburgse zijde. De Engelsman creëerde dit seizoen al 29 kansen, leverde vijf assists, scoorde twee keer en gaf afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen AZ de prachtige pass op Donis Avdijaj, waarna Sol zijn twaalfde competitietreffer van het seizoen makkelijk wist binnen te schuiven. In de nationale ploeg van Kosovo is Avdijaj de ploeggenoot van Arbër Zeneli. De buitenspeler van Heerenveen is dit seizoen met acht assists en drie doelpunten de grote man aan Friese zijde.

Oude bekenden
Met keeperstrainer Raymond Vissers en spelers Ben Rienstra, Sam Lammers en Mitchell van Bergen, staan er maar liefst vier personen op de Friese loonlijst die in het verleden bij Willem II actief geweest zijn. Raymond Vissers in de tijd van Jurgen Streppel als teammanager annex keeperstrainer. Ben Rienstra was vorig seizoen als huurspeler van AZ met zijn doelpunten als aanvallende middenvelder zeer belangrijk voor de ploeg. Sam Lammers speelde vijf jaar in de jeugd bij Willem II, voordat PSV hem naar Eindhoven haalde. En Mitchell van Bergen verruilde in 2015 de jeugdopleiding van Willem II voor Vitesse. 

Trainers
Ook Adrie Koster en Jan Olde Riekerink zijn bekenden van elkaar. Na diverse buitenlandse avonturen ging de trainer van SC Heerenveen in 2007 bij Ajax aan de slag als hoofd van de jeugdopleiding. Even later kwam Adrie Koster ook in Amsterdamse dienst. 

 

Laatste nieuws